У Закарпатті більш ніж в чотири рази збільшилось надходження від рентної плати за видобування природного газу

У Закарпатті більш ніж в чотири рази збільшилось надходження від рентної плати за видобування природного газу
За інформацією Головного управління ДПС у Закарпатській області у травні 2022 року суб’єкти господарювання сплатили до місцевих та державного бюджетів перераховано майже 2 млн 288 тис. грн. У порівнянні з травнем 2021 року находження від цієї рентної плати зросло на 1 млн 919 тис. грн, що більш ніж в чотири рази перевищує показники аналогічного періоду.

 

Варто зазначити, що відповідно до Закону України від 15.03.2022 № 2139-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо запровадження диференційованої рентної плати за видобування газу природного» змінено порядок оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування газу природного.

Законом запроваджено механізм справляння рентної плати за видобування газу природного із застосуванням трьох ступенів ставок в залежності від фактичних цін, які відповідають розрахованій Мінекономіки щомісячній середній ринковій ціні у європейському сегменті ринку.

Платникам рентної плати при декларуванні податкових зобов’язань з рентної плати до затвердження відповідних змін слід використовувати чинну форму Додатку 21 до Податкової декларації з рентної плати, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 719, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 03.09.2015 за № 1051/27496 (далі – Додаток 21, Декларація), відповідно до затвердженого порядку.

ДПС у Закарпатській області

 

09 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів