Через Закарпатську митницю пропущено вже понад 80 тис тонн палива

Через Закарпатську митницю пропущено вже понад 80 тис тонн палива
Спільно з керівництвом області створено всі сприятливі умови та задіяно спрощені механізми задля максимально швидкого пропуску на митну територію України в режимі «імпорт» нафтопродуктів, які завозяться із-за кордону через зону діяльності Закарпатської митниці.

 

Про це йшлося на спільній нараді під головуванням очільника Закарпатської ОВА, начальника обласної військової адміністрації Віктора Микити з керівниками держустанов та підприємств, в якій взяв також участь в.о.начальника Закарпатської митниці Ігор Безсмертний. Зазначалося, що з 01.03 по 05.06.2022 через пункти пропуску Закарпатської митниці пропущено на митну територію України  понад 80 тис тонн палива. Найбільша кількість бензину та дизпалива в Україну експортували Словаччина, Угорщина, Швейцарія, Румунія та Болгарія.

Підкреслювалося, що з колегами суміжних митниць досягнуто домовленості щодо першочергового пропуску вантажівок з пальним через кордон та спрощено митні процедури. На сьогодні перед пунктами пропуску у зоні діяльності Закарпатської митниці не має черг вантажівок з пальним. Для їх першочергового пропуску відведено окрему смугу на КПП та додатково задіяно посадових осіб митниці для швидкого перетину бензовозів.

Довідково: Згідно із законодавством, на період воєнного стану в Україні при імпорті палива встановлено «нульову» ставку мита та акцизного податку, а ПДВ - на рівні 7%. Таким чином, при імпорті палива суб’єкти господарювання сплачують виключно 7% ПДВ. Також постановою Кабміну від 16.03.2022 №292 дозволено імпорт палива з країн ЄС, яке відповідає стандартам EN 228 і EN 590 без необхідності проходження додаткової сертифікації в Україні.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

08 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів