В Ужгороді вимушені переселенці зіграли виставу "Король Лір"

В Ужгороді вимушені переселенці зіграли виставу "Король Лір"
П’ятеро вимушених переселенців 26 травня зіграли у виставі "Король Лір" за мотивом однойменної п'єси Вільяма Шекспіра. Готувалися до прем'єри місяць. Про це Суспільному повідомив режисер В’ячеслав Єгоров.

 

За його словами, участь у виставі брали переселенці, які до цього не були акторами.

Вимушений переселенець з міста Ірпінь Київської області Олексій Дашковський грав головного героя — короля Ліра. "До цього я грав у дитячих виставах у церкві. Це було 5-7 років тому. Це були такі різдвяні вистави, там я грав Ірода, різних мудреців. Там все було просто, небагато слів, все так по-домашньому, а це дуже серйозний рівень, в мене такого ще не було. Це трагедія, але ми постаралися внести в неї трішки оптимізму, гумору, вкінці — людей трішки підбадьоримо", — каже Олексій.

 

 

Роль молодшої дочки короля Ліра — Корделії — грала Юлія Горєлкова з Чугуєва Харківської області: “Коли оголосили про кастинг, то я подумала: "Чому б не піти?". Потім я пройшла кастинг. Це було чудово. Корделія — це молодша дочка Ліра, яка була найдобрішою і дуже його любила. Спочатку мене брали на роль Гонерильї — це старша дочка, яка зла, хитра й підступна. Я ніколи цього не робила. Це такий приголомшливий досвід, трохи лячний, але дуже цікавий, досвід, який надихає".

 

У виставі "Король Лір" вимушених переселенців залучили також і до організації прем'єри. Зокрема, Юлія Мірзабєкян з Києва була асистенткою режисера. "Коли я побачила, що готують виставу, що проходить кастинг, я відразу прийшла. Зайшла за куліси, запитала, де режисер та продюсер, сказала, що я готова волонтерити. Вони мені дозволили. Узагалі це моя професія. Я в Києві займаюся кастингами. Хоч я багато років працюю в кіно та бачила все, але для мене це такий досвід. Коли я побачила, що це звичайні люди, які прийшли, а режисер зі звичайних людей повинен був зробити професійних акторів, а це велика роботи, я була присутня під час цього і за це дуже дякую всім", — розповіла жінка.

 

 

Режисер вистави В’ячеслав Єгоров каже: хотів залучити до роботи вимушених переселенців. "Це непрофесійні актори — це прості люди. Усі знають, що у Закарпатській області немає машинобудування чи інших заводів, а люди хочуть якось відволіктися, морально й психологічно тримати дух, бо не всі люди на передовій. Ця вистава про кохання, про те, коли його немає, і як це веде до загибелі. На сцені 5 акторів з Харкова, з Харківської області — місто Чугуїв, з Кривого Рогу, з Ірпеня", — розповів режисер.

 

 

Вхід на виставу для відвідувачів був вільний. "Виступає багато наших друзів волонтерів з "Дельфіна", тому ми всією волонтерською командою прийшли їх підтримати", — каже відвідувачка вистави Валерія Попович.

"Я хотів просто якось урізноманітнити свій вечір. Також я дуже хотів побачити цю виставу, бо я люблю ходити на вистави", — розповів Суспільному відвідувач Михайло Осташкін.

Тривала вистава “Король Лір” годину і 20 хвилин.

Суспільне Закарпаття

 

27 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів