В Ужгороді студенти відкрили виставку плакатів про війну

В Ужгороді студенти відкрили виставку плакатів про війну
У понеділок, 23 травня, на площі Театральній студенти Київського національного університету культури та мистецтв, кафедри графічного дизайну відкрили міжнародну студентську виставку «На хвилі креативного опору», яка буде тривати весь тиждень.

 

На плакатах можна побачити українську символіку, болючі спогади, заклики допомоги, «Бердянськ, Херсон та Мелітополь – це Україна» подяка Ужгороду за розкриті обійми та багато іншого.

 

«Візуальна культура сьогодні - це основне джерело інформування та мотивації людей про актуальні питання. Коли ми перестаємо діяти, світ перестає перейматися війною в нашій країні. Якщо ми не кричимо, не мітингуємо, світові стає все одно. І ми залишаємося зі своїм ворогом сам на сам. Саме тому, за допомогою мистецтва, ми маємо підбадьорювати людей і підштовхувати їх на боротьбу», – поділилися думками випускниці кафедри графічного дизайну.

Наталя Удріс, завідувач кафедри графічного дизайну, об’єднала студентів різних курсів, які створили плакати й ведуть активну інформаційну війну. Плакатні виставки зроблені для підтримки бойового духу наших захисників, волонтерів та українців по всьому світу. Серед вже реалізованих проєктів – публічні виставки в Києві, Хмельницькому, Харкові, Мадриді та Лос-Анджелесі.

Також на відкритті був присутній заслужений художник України, закарпатський графік, аквареліст і живописець – Міхаел Пейтер.  Ділячись враженнями, художник сказав, що плакати освіжають Ужгород і сподівається, що це не залишить людей осторонь. Сама виставка триватиме весь тиждень на площі Театральній, охочі подивитися та сфотографуватися можуть вільно приходити.

Анастасія Небола, студентка Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича

Заголовок

 

23 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів