Члена ГО "Доста" судитимуть за вимагання грошей на Закарпатті

Члена ГО "Доста" судитимуть за вимагання грошей на Закарпатті
На Закарпатті судитимуть хустянина, якого підозрюють у вимагання грошей за неперешкоджання роботі товариства. Затриманий позиціонував себе як член ГО "Доста Україна", — повідомила Суспільному речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

 

"Чоловік займався вимаганням грошей від товариства за нестворення перешкод у його діяльності. У разі відмови платити заявляв, що він та інші члени організації регулярно з’являтимуться на об’єктах, де працює товариство, викликатимуть туди поліцію для проведення перевірок та вестимуть звідти прямі трансляції у соцмережах", — розповіла речниця.

За її словами, аби уникнути цього, підозрюваний пропонував товариству щомісяця платити йому гроші.

"У лютому правоохоронці зафіксували одержання активістом 7 тисяч грн, а вже через місяць, після введення у державі воєнного стану, – ще 14 тисяч грн. Тоді ж чоловіка затримали на території Рахівщини. Йому обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення 372 тис. грн застав", — сказала Катерина Хижняк.

Члена громадської організації підозрюють у вимаганні, вчиненого повторно в умовах воєнного стану. Обвинувальний акт стосовно нього скерували до суду. Закарпатцю загрожує до 12 років позбавлення волі.

 

20 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів