"Рідні хотіли, щоб я став лікарем, а я мріяв стати військовим", — артилерист 128-ї Закарпатської бригади Олександр

"Рідні хотіли, щоб я став лікарем, а я мріяв стати військовим", — артилерист 128-ї Закарпатської бригади Олександр
Уродженець Великого Бичкова Олександр навчався в Ужгородському ліцеї, згодом вступив в Національну академію сухопутних військ. Наразі закарпатець служить у 128-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді. Про військового розповіли на Facebook-сторінці Закарпатського регіону.

 

Олександр — офіцер артилерійського дивізіону 128-ї бригади. Розповідає: "Рідні хотіли, щоб я став лікарем, а я мріяв стати військовим. Тому вступив не у Львівську політехніку, а в Національну академію сухопутних військ. Сказав про це батькам уже після вступу, і вони прийняли мій вибір. Зараз служу в 128 бригаді. Молотимо з хлопцями русню так, що аж паздіря летить!.."

Олександр розповідає: "Зараз працюємо з гарматами-гаубицями 152 калібру. Вони ще радянського зразка, але цілком ефективні – б’ємо ними й ворожі колони, й окремі цілі на відстані до 20 кілометрів".

Про гаубиці М777 калібру 155 мм, які надходять в Україну зі США Олександр каже так: "Вони набагато більше високоточні й далекобійні. Чи готові наші хлопці освоїти їх? Так. Перекваліфікуватися й навчитися стріляти із гаубиць М777 можна й за тиждень – два. Якщо вчити з нуля, то, звичайно, треба більше часу. Але освоїмо, тут немає жодних сумнівів – ми готові!".

 

16 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів