Як довго виправляється прикус у дорослих?

Як довго виправляється прикус у дорослих?

 

Неправильний прикус – не проблема, якщо своєчасно звернутися до сучасної стоматології «Skyclinic» до лікаря-ортодонта та провести лікування.

На даний момент виправлення прикусу у дорослих проводиться за допомогою різних брекет-систем. Пластини, що мають металеву дугу, використовувати для дорослої людини не рекомендовано. Це не надто ефективний спосіб лікування. Він більше підходить для дітей та підлітків.

До якого віку можна виправити проблему?

Лікар-ортодонт стверджує, що виправлення прикусу у дорослих можна проводити до похилого віку, поки у пацієнта збережені власні зуби. Якогось обмеження на лікування не відбувається. Звичайно, починати корекцію можна з віку 5-6 років. Брекет-системи встановлюються із підліткового віку 14-15 років.

Дорослим людям також рекомендовані виключно брекет-системи як найефективніші пристосування, що дозволяють не тільки проводити корекцію прикусу у дорослих, але й вирівнювати нерівно розташовані різці та моляри.

Термін лікування

За даними, отриманими від лікарів-ортодонтів, виправлення прикусу у дорослих відбувається в середньому близько 1,5-2 років. Звичайно, бувають ситуації, що процедура затягується і пацієнту доводиться трохи більше носити брекети до повного виправлення проблеми. Строки вказані усереднені. У кожному індивідуальному випадку час виправлення прикусу дорослих може бути різним.

Коли час звертатися до лікаря?

Якщо вас цікавить питання виправлення прикусу у дорослих, ви зовсім не розумієте, коли потрібно звертатися до лікаря - пам'ятайте: існує низка ознак, які свідчать про проблему. До списку таких ознак можна віднести:

  • відкритий прикус;
  • глибокий прикус;
  • асиметрію обличчя;
  • дефекти мови.

За будь-яких сумнівів варто звернутися до клініки та отримати повноцінну грамотну консультацію від фахівця. Лікар розповість про те чи є проблема або її немає. За необхідності спеціаліст проконсультує з проблеми виправлення прикусу у дорослих, складе план лікування та допоможе вибрати брекети, проведе професійне коригування.

Подібні питання у 100% випадків вирішуються у кабінеті лікаря-ортодонта. При необхідності фахівець підбере систему, що ідеально підходить для віку пацієнта, під його фізіологічні особливості та розмір бюджету, який виділено на лікування.

 

16 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів