В Ужгороді у реабілітаційному центрі влаштували хаб для дітей переселенців з інвалідністю

В Ужгороді у реабілітаційному центрі влаштували хаб для дітей переселенців з інвалідністю
Хаб для вимушених переселенців з дітьми з інвалідністю влаштували в медико-соціальному реабілітаційному центрі "Дорога життя" в Ужгороді. Там можуть розмістити до 50 людей, — розповів Суспільному директор реабілітаційного центру Олег Кириленко.

 

За його словами, наразі в реабілітаційному центрі проживає 12 людей. "19 квітня очікуємо ще 30 вимушених переселенців, які мають приїхати з різних регіонів України, де ведуться бойові дії. Намагаємося тут зробити хаб на 50 людей. Максимально пристосували, щоб тут могли перебувати люди з інвалідністю", — розповів Олег Кириленко.

6 вихованців відвідують центр "Дорога життя" за програмою денного перебування. "Вони отримують послуги спеціалістів, які протягом дня тут. Батьки мають можливість трошки психологічно відпочити, ну і підшуковувати собі якусь роботу", — розповів Олег Кириленко.

Вимушені переселенці, які звертаються до центру "Дорога життя", зупиняються у хабі на кілька днів, — розповів Олег Кириленко. За його словами, люди намагаються виїжджати закордон.

"Нам вдалося спільно з нашими колегами з зарубіжжя відправити 153 осіб. В основному це була Румунія. Там також подібний нашому хаб, "Дорозі життя". 35 людей відправили в Австрію. Вони, наскільки мені відомо розміщуються біля міста Грац", — розповів Олег Кириленко.

 

18 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів