Берегівський лісгосп уже перерахував до Держбюджету 8 млн грн

Берегівський лісгосп уже перерахував до Держбюджету 8 млн грн
Після шоку, викликаного війною, у квітні взято новий упевнений старт: усі роботи в Берегівському державному лісовому господарстві – і насамперед заготівля деревини – тривають повним ходом.

 

Як повідомив керівник лісгоспу Василь Агій, за три місяці заготовлено 78 відсотків до рівня першого кварталу минулого року. І цей об'єм деревини забезпечив заробітну плату в колективі на торішньому показнику та дозволив переказати вісім мільйонів гривень до державної казни.

Але нанесений війною удар – моральний, психологічний і емоційний – спочатку дався взнаки. У перші тижні на трасу не виїжджав транспорт, призупинили діяльність також споживачі, у розгубленому стані опинилися працівники цього підприємства. Частину колективу було мобілізовано, техніку віддано до тероборони, у терміновому порядку слід було провести перепрофілювання спеціалістів середньої управлінської ланки тощо. Зокрема, весь лісовий відділ влився у  підрозділ територіальної оборони. У посиленому режимі працювала лісова охорона – ліквідовували незрозумілі мітки й знаки на дорогах, цілодобово оберігали лісові масиви й фауну. Словом, у лісівників відкрився свій фронт… І дуже добре, що уряд, обласна і місцева влада визначили пріоритети в економіці тилових регіонів. Це додало впевненості й віри. Тож, почалася заготівля деревини для потреб війська. Лісівники розгорнули роботу з допомоги місцевим структурам ЗСУ в облаштуванні об'єктів і постачанні необхідної лісопродукції. Тож, усе це разом дозволило взяти справді новий виробничий старт. Останніми тижнями поновили роботу й майданчики електронних аукціонів продажу деревини. І це теж підбадьорило.

«Зрушився у позитивному плані увесь виробничий комплекс, - продовжує В. Агій (на знімку). – Чекаємо нових замовлень для потреб ЗСУ.  Ми змобілізували всі ресурси і з більшою відповідальністю продовжуємо роботу. У наших працівників виникло внутрішнє усвідомлення, що на сході війна, а тут начебто тихо, тому із ще більшою самовідданістю кожен повинен трудитися на своєму місці  та вносити вклад у спільну справу задля перемоги на фронті».

На завершення розмови очільник держлісгоспу висловлює тверду впевненість, що показники другого кварталу будуть відчутно кращими. А це – більші надходження до бюджету і непохитна віра у перемогу!

Та й загалом весна – пора надії, любові й палкої віри.

Василь НИТКА.

Фото автора.

 

 

15 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів