Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся з американськими бізнесменами

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся з американськими бізнесменами
Богдан Андріїв зустрівся з Тейлором Смітом, Іллею Сорокою (який народився на Київщині, але із 1990-их живе у США), Майклом Шіпменом, підприємцем із Польщі Іринеушом Чубаком та представником Центру харизматичних християнських Церков України Олегом Бондарем. Йшлося про гуманітарну допомогу, яку американці готові надавати для переселенців, котрі зараз в Ужгороді. У зустрічах взяли участь і заступники міського голови Артем Погорєлов та Василь Пинзеник, депутат міської ради Віталій Готра.

 

Як зазначалося, представники різних бізнесових структур вирішили приїхати в Україну, зокрема, у регіони, де приймають переселенців, щоб безпосередньо на місцях вивчити актуальні запити і згодом привозити те, що необхідно тій чи іншій громаді. Іноземні гості зазначали, що з гуманітарними місіями в Україну приїжджають давно, зокрема надавали суттєву допомогу східним регіонам після 2014 року, зараз також відправляють вантажі в області та міста, де тривають бойові дії, допомагають із вивезенням цивільного населення. В Ужгород привезли зараз продукти, засоби гігієни, деяку побутову техніку, зокрема мікрохвильовки, передали у школу №6, де живуть переселенці.

Богдан Євстафійович подякував іноземним гостям за підтримку, відзначив, що у перші тижні Ужгород отримував багато допомоги – і від міст-побратимів, і від інших іноземних партнерів, за що їм щиро вдячні. Надходять вантажі і зараз, однак їх кількість зменшується, а необхідність підтримки вимушених переселенців, які проживають у місті, залишається. Тому Ужгородська міська рада дуже цінує таку ініціативу і буде вдячна, якщо вдасться організувати допомогу на більш тривалий період. Закордонні підприємці оглянули центр гуманітарної  допомоги «Совине гніздо», де їм розповіли, що працюють цілодобово, переселенцям допомагають із реєстрацією на тимчасове розміщення, формують допомогу і відвозять у пункти тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, є пункт надання першої медичної допомоги, працюють представники ООН, які реєструють переселенців на виплату 2 220  гривень допомоги. Гості поспілкувалися із волонтерами, були вражені організацією роботи, відвідали спорткомплекс «Юність», а також інші місця, де зараз живуть переселенці.

Ужгородська міська рада

 

07 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів