На Закарпатті шість релігійних громад вийшли з Московського патріархату

На Закарпатті шість релігійних громад вийшли з Московського патріархату
У Солотвинській ТГ шість релігійних громад вийшли з підпорядкування УПЦ Московського патріархату. Відповідне рішення ухвалили на зборах представників релігійних громад УПЦ МП Солотвинської селищної ради 22 березня.

 

Єпископ Закарпатської єпархії ПЦУ Варсонофій розповів Суспільному: "Громади прийняли своє рішення про залишення московського патріархату, це добрий крок. Тепер вони повинні прийняти рішення про вихід з Хустської єпархії і приєднання до Закарпатської єпархії ПЦУ, чого ми очікуємо на сьогодні, і я впевнений, що скоро ми отримаємо їхні заяви про приєднання до помісної української православної церкви, як це належить", — розповів Варсонофій.

З підпорядкування московського патріархату вирішили вийти громади:

  • Свято-Михайлівського храму смт Солотвино;
  • Петропавлівського храму с. Нижня Апша;
  • Хрестовоздвиженського храму с Глибокий Потік;
  • церкви Різдва Богородиці с. Середнє Водяне;
  • Вознесенського храму с. Топчино;
  • Покровського храму смт Солотвино.

"Стосовно інших громад, ми чуємо, що закарпатці хочуть лишати єпархії московського патріархату, про що вони наразі збирають підписи. Люди бачуть дії агресора, те що Російська православна церква благословила російське військо, яке наступило на Україну вбивати мирних мешканців. Тому віряни із Закарпаття не хочуть бути в лоні РПЦ, дочірньою організацією якої є УПЦ МП, яку очолює Митрополит Онуфрій", — розповів Варсонофій.

За його словами, після того, як громади подадуть заяви про приєднання до Закарпатської єпархії ПЦУ, вони перейдуть у підпорядкування Православної церкви України.

 

24 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів