Богдан Андріїв провів онлайн-зустріч із обербургомістром Дармштадта Йохеном Парчем

Богдан Андріїв провів онлайн-зустріч із обербургомістром Дармштадта Йохеном Парчем
Богдан Андріїв:

 

– Нас розділяють більше 1000 кілометрів, але вже 30 років об'єднує дружба та тісна співпраця. Я про німецьке місто Дармштадт, яке впродовж цих трьох десятиліть є добрим партнером Ужгорода. Ми реалізовували спільні проєкти і повернемося до них, упевнений, після нашої перемоги. Делегації наших міст неодноразово обмінювалися візитами, ужгородські діти їздили до Німеччини, а ми радо приймали дітей із Дармштадта.

Усе це знову у нас буде, а поки що сьогодні на онлайн-зустрічі із обербургомістром Йохеном Парчем та членами парламенту Дармштадта я розповів, як живе Ужгород сьогодні, коли Україна у війні, коли у багатьох наших містах і селах гинуть мирні люди, а сотні тисяч, якщо не мільйони, змушені були покинути домівки, щоб врятуватися від бомбардувань. Десятки тисяч переселенців уже знайшли прихисток на Закарпатті, багато з них в Ужгороді. Розповів також, що ужгородці згуртувалися, як ніколи, щоб допомагати співвітчизникам.

Подякував німецьким друзям за допомогу і сьогодні, адже Дармштадт одним із перших із міст-побратимів відправив гуманітарний вантаж в Ужгород – одяг, продукти, дитяче харчування, ковдри, засоби гігієни, чекаємо на неї днями.

Приємно було чути слова підтримки, запевнення у подальшій дружбі між нашими містами, солідарність, а особливо "Слава Україні!" на завершення розмови від пана Йохена Парча. Щиро вдячні!

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

11 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів