Координаційну раду з питань туризму в Ужгородській міськраді оновлять

Координаційну раду з питань туризму в Ужгородській міськраді оновлять
Координаційну раду з питань туризму в Ужгородській міськраді оновлять, вона діятиме у більш розширеному складі. Це вирішили днями під час засідання, зініційованого секретарем міської ради Арсеном Мелкумяном та депутатом Ужгородської міської ради Валентином Штефаньом.

 

Участь у засіданні взяли заступник міського голови Артем Погорєлов, депутат Закарпатської обласної ради, туризмознавець, професор УжНУ Федір Шандор, депутатка Ужгородської міської ради Юліана Бокоч, начальник управління економічного розвитку міста Павло Логвінов, його заступник, начальник відділу зовнішньоекономічних зв'язків, інвестицій та туризму Василь Цап, представник міської громадської організації «Закарпатська ліга КВН» Сергій Денисенко, директор ТОВ «Мьюз Тревел» Інеса Ізай, директор Ужгородської міськрайонної організації спілки підприємців малого бізнесу Закарпаття Юрій Хазітарханов, викладач кафедри туризму УжНУ Олександр Коваль, голова правління ГО «Асоціація проєктних менеджерів «Ядро» Євген Лукша, керівник ГО «Простір молоді» Ернест Самсончик.

Також ішлося про створення в Ужгороді туристично-інформаційного центру. Серед варіантів, де він міг би бути розміщений – МАФ на набережній Незалежності поблизу будинку № 6 або історико-культурний комплекс «Совине гніздо». Запропонували розглянути, як найбільш оптимальне, розміщення турінфоцентру на пл. Театральній, через яку пролягають усі туристичні маршрути.

Обговорили і необхідність розробити стратегічне планування розвитку Ужгорода як цілісного туристичного продукту, адже відсутність комплексного підходу заважає повноцінному розвитку галузі. Відзначили, що у грудні 2021 року управління економічного розвитку міста підписало меморандум про співпрацю з Німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». Цей проєкт передбачає підтримку до березня 2024 року кількох пріоритетних напрямів, серед яких туристичний бізнес, крафтові виробники, а також – розробку Стратегії розвитку креативних індустрій, ремісничого виробництва та туризму в Ужгороді.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів