Закарпатська митниця констатує та консультує щодо переміщення сигарет через кордон

Закарпатська митниця констатує та консультує щодо переміщення сигарет через кордон
На закарпатських кордонах митники досить часто документують порушення, повязязані із незаконним переміщенням тютюнових виробів, які громадяни намагаються приховати від контролю різними способам. Так, минулоріч складено понад півсотню протоколів, де предметами правопорушень були сигарети, вартість яких майже 5 млн грн.

 

Аби провезти через кордон сигарети понад норму, порушники заздалегідь ховають їх у конструктивних порожнинах та інших частинах транспортних засобів, облаштовують спеціальні тайники, сподіваючись, що їх не помітять інспектори-оперативники Закарпатської митниці. Стаття 483 Митного кодексу України кваліфікує це як переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, і передбачає штраф у розмірі 100% вартості прихованих товарів та їхню конфіскацію, а також конфіскацію транспортного засобу із спеціально виготовленими сховищами.

Знайшовши прихований товар, митники складають протокол про порушення митних правил та вилучають тютюнові вироби та автомобіль, що використовувався для переміщення прихованих речей. Подальшу долю вилученого майна вирішує суд. Згідно зі статтею 230 Митного кодексу України, вивозити з України тютюнові вироби транспортним засобом, що здійснює міжнародний рейс, можна в обсягах, достатніх для споживання однією особою на добу.

Водночас митниці Румунії, Угорщини та Словаччини забороняють ввозити на свої території більше двох пачок (40 штук) сигарет, тому при виїзді до країн Євросоюзу варто орієнтуватися саме на цю цифру. При в’їзді в Україну громадяни, які досягли 18-річного віку, мають дотримуватись вимог підпункту 1 пункту 2 статті 376 Митного кодексу України. За цією статтею в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та письмового декларування дозволено не частіше, ніж один раз на 24 години перевозити 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів.

Пресслужба Закарпатської митниці

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів