Як діяти у випадку бойових дій: закарпатські учасники російсько-української війни проводять навчання

Як діяти у випадку бойових дій: закарпатські учасники російсько-української війни проводять навчання
Добровольчі формування почали створювати на Закарпатті, аби навчитися діяти у випадку бойових дій. Про це Суспільному 8 лютого розповів організатор Тарас Деяк. Він проводить навчання разом з учасниками російсько-української війни. Каже: під час тренувань використовують небойову зброю.

 

Людмила Жанні шість років тому переїхала до Ужгорода з Полтави. Жінка розповідає: військовій підготовці не навчалася. Тепер вирішила дізнатися, як діяти в разі повномасштабного наступу Росії.

"Зателефонувала на гарячу лінію тероборони, дали мені такий контакт тут місцевої оборони, де я можу звернутися і укласти контракт з армією на службу, як резервіст, але перед цим потрібно пройти комісію, дуже серйозну, медичну, яку я не пройду, тому я ще не вирішила це питання. Звісно, як кожна українка, як кожен українець на 8 році війни, мене це цікавить і я би хотіла знати, як себе захистити. Хоча я дуже впевнена в нашій армії, я знаю, що вони готові до будь-яких сценаріїв, але я хочу брати участь в цьому так само і бути впевненою", — розповіла Людмила Жанни.

На Закарпатті з 1 січня формують батальйони тероборони. За словами військового комісара Ігоря Тищука, їх комплектують військовослужбовцями за контрактом, далі резервістами — військовозобов’язаними, які підписали контракт на військову службу в резерві. Також військовозобов’язаними, які приписані до певних підрозділів тероборони.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів