Зовнішнє освітлення будинку

Зовнішнє освітлення будинку
Головними задачами освітлення є забезпечення комфорту та освітлення простору, коли природного світла стає недостатньо як всередині приміщення, так і зовні. Тому до підбору світла, зокрема вуличного, необхідно підходити з усією відповідальністю. Оскільки від того, як буде освітлюватися прибудинкова територія, залежить безпека людей, які там проживають, особливо вночі, зручність їх пересування та зовнішній вигляд будівлі. Тому важливо продумати, як правильно освітити будинок з функціональної, економічної та естетичної точки зору.

 

Архітектурне підсвічування

Організація зовнішнього освітлення потребує створення архітектурного підсвічування, яке полягає у підсвічуванні фасаду та є повноцінним елементом екстер’єру будинку. Тому варто підійти до цього процесу уважно, адже можна як покращити ситуацію, так і навпаки зашкодити їй.

Найкращим варіантом буде створення єдиної системи, яка буде включати всі необхідні освітлювальні прилади для розв’язання всіх завдань, а саме - хорошого освітлення ділянки навколо будинку, підкреслення вигідних сторін архітектури будівлі та створення цілісного та привабливого екстер’єру.

Види вуличного освітлення

Система освітлення будинку складається з окремих компонентів, які своєю чергою виконують відповідні функції, відштовхуючись від цього можна виділити основні види вуличного світла:

  • технічне чи функціональне освітлення, його задача полягає у тому, щоб підсвітити окремі елементи екстер’єру, наприклад вхідних дверей, воріт, стежок саду тощо;

  • декоративне - мета його полягає у тому, щоб зробити будинок яскравішим, красивішим, так би мовити, виділити серед інших, підкреслити індивідуальність і окреслити архітектурні кордони;

  • заливне освітлення необхідне для створення підсвічування по всій протяжності будівлі, найчастіше з напрямком світла зверху до низу;

  • акцентне чи локальне – використовується для підсвічування певних деталей, фрагментів будівлі чи його ключових ділянок, наприклад найчастіше підсвічують балкони, декоративну ліпнину, колони, ковані грати на вікнах тощо;

  • до інших видів зовнішнього освітлення можна віднести контурне, динамічне,

Спираючись на власні потреби та уподобання, можна створити своє унікальне архітектурне підсвічування будинку.

LED освітлення – практичне та сучасне рішення

Після того, як буде підготовлений проект необхідно визначитися, які саме освітлювальні прилади використати на своїй ділянці.

Сьогодні особливою популярністю користуються освітлювальні прилади, які працюють на світлодіодах. І цьому є логічне пояснення, LED-світильники мають низку переваг у порівнянні зі своїми попередниками лампами розжарювання та енергозберігаючими. До числа основних переваг можна віднести:

  • екологічність LED-світильників, вони не виділяють шкідливі речовини, зокрема фосфор і ртуть;

  • безпека для здоров’я – зору людини, лампи цього типу висвітлюють простір рівномірно, не мерехтять і таким чином не створюється зайве навантаження на очі; 

  • довговічність та економічність – важливі особливості LED-світильників, які дозволяють зекономити на електроенергії та отримувати багато світла упродовж приблизно 50 тисяч годин. Крім того, світлодіодні лампи не нагріваються, що унеможливлює виникнення загоряння, що вкрай важливо, коли необхідно залишити світло увімкненим упродовж часу.

Якщо ви вирішили використовувати у зовнішньому освітленні свого будинку світлодіоди, то фахівці компанії vela запропонують вам широкий асортимент світильників для будь-яких дизайнерських рішень.  Адже в залежності від стилю екстер’єру, вподобань господарів і необхідної функції, LED-освітлення може бути представлене в різноманітних формах. Воно може бути вбудованим фіксованим або поворотним, трекові та лінійні світильники, настінні прожектори, спеціальні світильники для підсвічування рослин тощо.

 

 

 

07 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів