Закарпаття у "помаранчевій зоні" через кількість хворих на COVID-19: яка ситуація у лікарнях

Закарпаття у "помаранчевій зоні" через кількість хворих на COVID-19: яка ситуація у лікарнях
Закарпаття з 25 січня — в помаранчевій зоні. Область потрапила туди через збільшення кількості хворих на коронавірус. Для прийому пацієнтів у лікарнях наразі є 1930 ліжок, — розповіла Суспільному заступниця директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ольга Чемет.

 

Ковідне відділення в Закарпатській обласній клінічній лікарні імені Новака має 140 ліжок. За словами директора медзакладу Юрія Яцини, серед 51 пацієнта, 36 — перебувають на кисневій терапії. 6 людей — у реанімації.

"За період від жовтня, відколи ми працюємо, лікували й виписали 500 пацієнтів, досить велика в нас летальність – 70 людей померли за цей період. Додаткові ліжка завжди є можливість розгорнути, тому що лікарня наразі має 554 ліжка", — розповів Юрій Яцина.

120 ліжок для хворих на COVID-19 розгорнули в Центрі легеневих хвороб, – розповів директор закладу Василь Скрип. За його словами в медзакладі є можливість розгорнути додаткові ліжка.

"Я думаю, що це можливо, але поки про це не йдеться. Ми заповнені на 50%. Сьогодні зранку, 25 січня, був 61 хворий. Понад 85% — це важкі, кисневозалежні хворі. У реанімації в нас є 10 ліжок, з них 8 заповнені. Четверо хворих знаходяться на апараті штучної вентиляції легень", — зазначив Василь Скрип.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів