У дворічного хлопчика із Закарпаття з поліємієлітом виявили й COVID-19

У дворічного хлопчика із Закарпаття з поліємієлітом виявили й COVID-19
Зразки біоматеріалів дворічного хлопчика із Закарпаття, у якого виявили поліомієліт, відправили на аналіз до Києва. У дитини було порушення рухової функції. Про це Суспільному повідомила головна епідеміологиня Львівської області та керівниця обласного лабораторного центру Наталія Тімко.

 

За її словами, порушення рухової функції — один із симптомів захворювання поліомієлітом. Наталія Тімко додала, 24 січня був готовий аналіз хлопчика, у нього виявили поліовірус другого типу.

Хлопчик лікується в "Охматдиті" у Львові

"Це є здичавілий вакцинний штам, такий самий виявили в дітей на Закарпатті. Тому зараз спеціалісти Закарпаття проводять епідрозслідування, де дитина могла заразитися. В Україні діє таке поняття, як епіднагляд за поліомієлітом: якщо дитина до 15 років звертається за медичною допомогою, в неї є ознаки порушення роботи м’язової системи, тобто парези чи паралічі, коли не може підняти ніжку, коли відсутні рефлекси, то лікарі з профілактичною метою беруть зразки біоматеріалів й скеровують у Київ у референс лабораторію для виявлення вірусів поліомієліту", — каже Наталія Тімко.

Речниця Львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит", де лікується хлопчик, Ірина Березовська сказала Суспільному, що хлопчик почувається краще, він хворіє коронавірусом.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів