В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із заступником посла Держави Ізраїль. Що обговорили?

В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із заступником посла Держави Ізраїль. Що обговорили?
В.о. міського голови, заступник міського голови Ужгорода Вадим Борець сьогодні зустрівся із заступником посла Держави Ізраїль в Україні Йоавом Бистрицьким. У зустрічі також узяли участь начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич і її заступниця Вікторія Білас, начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ужгородської міськради Ярослав Глагола.

 

Насамперед Вадим Олександрович передав гостю вітання від міського голови Богдана Андріїва, подякував за медичні засоби, які передають міській клінічній лікарні. Розповів про партнерство Ужгорода з 23 містами-побратимами в різних куточках світу, поцікавився можливістю такої співпраці з одним із міст Ізраїлю.

Йшлося під час зустрічі і про життя єврейської громади в Ужгороді. Вадим Борець згадав, зокрема, масштабне свято внесення нового сувою Тори до синагоги, на яке приїхали євреї з усіх куточків Закарпаття та інших міст України. Представники міської влади, додав Вадим Олександрович, завжди беруть участь у заходах, які організовує єврейська громада.

Йоав Бистрицький подякував за чітку позицію, висловлену Ужгородською міською радою, та швидке реагування на дії вандалів, які недавно пошкодили менору – символ єврейського свята Хануки. До слова, завдяки системі відеоспостереження «Безпечне місто» та професіоналізму правоохоронних структур, встановити винних вдалося швидко.

Ярослав Глагола звернувся до заступника посла Держави Ізраїль із проханням щодо обміну досвідом з ізраїльськими медиками, де, зокрема, одні з найпрогресивніших за розвитком такі напрямки медицини, як трансплантологія, пластична хірургія, онкологія тощо. Домовилися обговорити, як найоптимальніше можна було б організувати такий обмін досвідом: чи проводити вебінари, чи, якщо вдасться, запросити ізраїльських фахівців у наш край для проведення майстер-класів та обміну досвідом під час конференцій, або ж організувати візит наших медиків до ізраїльських клінік. Можливість проведення навчань розглянуть і для медичних менеджерів.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів