Як вибрати стільці для будь-якого інтер'єру

Як вибрати стільці для будь-якого інтер'єру

 

Купуючи стілець, не треба вибирати ту ж модель, що і була, яка у результаті не довго прослужила. Краще вибрати стілець, який зробить відпочинок комфортним і матиме стильний дизайн від відомих майстрів. Він не лише прикрасить інтер'єр, але і надасть кімнаті розкішного вигляду. Вивчити каталог крісел і стільців сучасного зразка від Fusion Style можна за посиланням: https://www.fusion-style.ua/ua/stuliya/.

Вибір місця для розміщення стільців

Звичний усім предмет інтер'єру може знайти себе у будь-якій кімнаті. Класичним ареалом мешкання стільця стають їдальня і кухня. Він також гратиме одну з ключових ролей при облаштуванні вітальні, холу, спальні, дитячої й прихожої.

При виборі місця увага приділяється дизайну моделі та деяким моментам:

  • для великих приміщень кращими стануть масивні дерев'яні вироби;

  • якщо стілець підбирається в кухню, враховуйте розмір і зовнішній вигляд столу;

  • у невеликому залі краще замінити громіздкі крісла і дивани на декілька м'яких стільчиків, економлячи корисну площу;

  • стежте, щоб усі предмети інтер'єру підходили один одному по відтінку.

Кількість стільців може не дорівнювати числу людей, що мешкають у будинку. Все залежить від метражності. Враховуйте, щоб кімната не була занадто переобтяжена меблями, у всьому має бути смак.

Як визначитися з дизайном

Стилів, в яких роблять сучасні стільці, існує множина. У більшості випадків вони перекликаються з елементами загального дизайну.

Розглядаючи готові варіанти, можна визначити три головні напрями:

  • варіанти в стилістиці модерну, що користуються великою популярністю, меблі притягають нестандартними ніжками й незвичайною формою сидіння і спинки, в палітрі частіше фігурує «металік»;

  • бізнес (city-стиль) – незвичайне змішення класики й готики, вироби зазвичай створюються в темному, практичному кольорі й відрізняються великою кількістю металевих елементів: ніжок, підлокітників, спинок;

  • вишуканий рококо – такі варіанти з м'якими сидіннями виглядають по-королівськи шикарно і красиво, дизайнери в основному віддають перевагу пастельним відтінкам у фактурі, що допомагають надати стилю романтичність і легкість.

 

Завжди можна замовити індивідуальне виконання цього предмета інтер'єру. З урахуванням свого смаку і стилістики квартири.

Вибір кольору і матеріалу

Це один з головних критеріїв правильного підбору меблів для власного інтер'єру. Навіть незначна зміна колірної палітри в оббивці здатна повністю змінити сприйняття від приміщення, візуально розширити вітальню, зробити їдальню затишніше, а кухні подарувати теплу чарівність комфорту.

Що слід знати при виборі колірного виконання:

  • світлі відтінки(блакитний, рожевий, білий) діють заспокійливо, розслабляючи оточення і налаштовувавши їх на розмірений лад;

  • якщо ви є прихильником яскравого колориту, при виборі стільців пам'ятаєте про правило «поєднання трьох кольорів», можна сміливо експериментувати, але намагайтеся не переборщувати з колірною палітрою, інакше меблі виглядатимуть занадто аляпісто;

  • розбавляйте наявний колорит інтер'єру грамотно, підключаючи в колекцію відповідні по тону відтінки в оббивці.

Важливою частиною дизайнерського плану стає і матеріал виготовлення стільців. 

Великою популярністю користуються моделі з дерев'яними ніжками й сидіннями. Дерево славиться унікальними властивостями, залежно від виду деревини, можна підбирати предмети меблів будь-якої форми й колірної гамми – від бежевого до насичено яскраво-червоного. Дерев'яні стільці відрізняються практичністю і зручністю.

Не менш популярними є і полегшені за вагою пластикові варіанти. Такі модифікації відрізняються оригінальністю, можливістю створення з них різних по виду моделей, відповідні практично до будь-якого стилю. Сучасні дизайнери оснащують пластикові моделі й додатковими можливостями, підвищуючи їх функціональність.

Але на піку популярності знаходяться дизайнерські моделі, створені за індивідуальними проектами. Стільці, зроблені під замовлення, перетворюються на центральну родзинку усього інтер'єру. Їх виготовляють металевими, дерев'яними, використовують ротанг і лозу.

 

22 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів