"Інтриги не закінчилися", — політолог про політичні підсумки року на Закарпатті

"Інтриги не закінчилися", — політолог про політичні підсумки року на Закарпатті
Які головні політичні перемоги та поразки року на Закарпатті та що чекати від закарпатських політиків у новому році? Про це у ефірі програми "Сьогодні. Головне" на UA: Закарпаття розповів політолог Михайло Шелемба.

 

Головні політичні перемоги та поразки в нашій області у 2021 році

На думку Михайла Шелемби, головною політичною перемогою на Закарпатті стало завершення конфлікту у Закарпатській обласній раді, навколо посади голови.

"Обрали голову обласної ради, а згодом і голову ОДА, якого недовго чекали. Є в нас вже приклади, коли ми залишалися з виконуючими обов’язки голови ОДА упродовж майже 5 місяців, і це не йшло на користь Закарпаття, бо всі жили у інтригах: хто це буде", — розповів Михайло Шелемба.

Головною поразкою у політикумі області, на думку політолога, є сам конфлікт, щодо обрання нового голови Закарпатської облради.

"Багато часу витратили на конфлікти у обласній раді. Неконструктивні домовленості, зриви сесій — це час, який можна було витратити на реформи, на роботу всередині комісій. Це була проблема, в яку втягнулося Закарпаття. Ось це затягування часу потрібне було всім у обласній раді. Насамперед — нардепам-мажоритарникам від Закарпаття, які не могли домовитися ні з Офісом президента, ні тут. Навіть була загроза у тому, що коли обирали голову обласної ради Володимира Чубірка, до останнього не було зрозуміло чи знайдуться голоси і чи в цій історії поставлять крапку", — зазначив Михайло Шелемба.

"Інтриги у Закарпатській обласній раді ще не закінчилися"

На думку Михайла Шелемби, події навколо посади голови Закарпатської обласної ради восени цього року, а також кадрові ротації у Закарпатській ОДА не означають кінець новим домовленостям у закарпатському політикумі.

"Я думаю, що зрушення, інтриги, нові кулуарні домовленості у стінах обласної ради та ОДА ще попереду. Тим більше, що вже через два роки нас чекають парламентські вибори. Тому наприкінці наступного року всі будуть готуватися до парламентських виборів, можливо навіть позачергових", — розповів Михайло Шелемба.

Суспільне Закарпаття

 

29 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів