"Вчепилася в дівчинку й почала словами її "вбивати". Гімнастка Юзьвяк – про насильство в збірній

"Вчепилася в дівчинку й почала словами її "вбивати". Гімнастка Юзьвяк – про насильство в збірній
Спортсменка поділилася історією про фізичне й психологічне знущання над її колегою по команді. Це не вперше представниці збірної з художньої гімнастики говорять про негативне ставлення до підопічних з боку тренерок.

 

Дворазова чемпіонка Європи й колишня гімнастка збірної України Валерія Юзьвяк розповіла в інтерв'ю "Острову" про насильницькі практики, з якими стикалися спортсменки в команді.

Згідно її слів, головна тренерка й президентка Федерації художньої гімнастики України дозволяла собі фізичне насильство щодо учениць і "така практика траплялася часто", а також вдавалася до нецензурної лексики. За погану поведінку гімнасток могли лишити без участі в змаганнях та змушували писати пояснювальні записки.

"Був випадок у нас, у збірній, коли ми полетіли на Кубок світу й у нас були ранкові тренування, – згадує Валерія. – Не можу сказати, що ми сильно косячили, але просто все було механічно й без жодних емоцій. [Ірина Дерюгіна] почала на нас кричати: "Ви можете прокинутися?! Усі команди працюють, а ви – як сонні мухи".

За словами Юзьвяк, тренерка звернула увагу на одну з гімнасток, яка в цей момент щось сказала партнерці за командою. Коли спортсменки продовжили тренування, "вона вчепилася в одну дівчинку й просто почала словами її "вбивати". А потім каже: "Пішли зі мною". Вони пішли до роздягальні, й вона по обличчю її кілька разів віддубасила та каже: "Ну що, прокинулася?"

Про те, що на неї підняли руку, гімнастка, яку Валерія не називає, розповіла їй, коли вийшла з роздягальні в сльозах. Як стверджує Юзьвяк, щойно Дерюгіна це помітила, то звернулася й до неї: "Ти ще рота відкрий".

Суспільне

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів