Виставку «Українські медики: ті, хто завжди поруч» відкрили сьогодні в Ужгороді

Виставку «Українські медики: ті, хто завжди поруч» відкрили сьогодні в Ужгороді
На 12-х постерах виставки, яка приурочена до Дня універсального охоплення послугами охорони здоров’я, представили світлини та історії медичних працівників із різних куточків країни, де вони діляться досвідом, розповідають про свої виклики та досягнення.

 

Мета – привернути увагу до здобутків працівників сфери охорони здоров'я в Україні, їхніх потреб, викликів, а також показати вплив пандемії COVID-19 на повсякденну роботу медиків.

У відкритті виставки взяли участь заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Петро Добромільський, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка, проректорка вишу з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел, директор департаменту охорони здоров'я ОДА Анатолій Пшеничний, регіональна координаторка вакцинальної кампанії проти COVID-19 у Закарпатській області Вікторія Тимчик, в.о. генерального директора Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб Галина Сітник.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв наголосив, зокрема, на важливості ролі медиків у житті суспільства, міста, країни, згуртованої роботи медичних працівників, які відважно і жертовно щодня стоять на сторожі людського життя та здоров’я, додав, що медицина є одним із пріоритетів діяльності міської ради.

Виставка організована Бюро ВООЗ в Україні за фінансової підтримки ВООЗ та Європейського Союзу (ЄС) в рамках ініціативи ВООЗ та ЄС щодо розвитку системи охорони здоров’я в Україні; Великого Герцогства Люксембург та Європейського Союзу в рамках Партнерства ЄС-Люксембург-ВООЗ задля універсального охоплення послугами охорони здоров’я, а також Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Як інформують організатори, виставка проходить у рамках Міжнародного року медико-санітарних та соціальних працівників 2021, проголошеного ВООЗ на знак вдячності медичним працівникам за їхню непохитну відданість у боротьбі з COVID-19 та іншими захворюваннями. Вона покликана підкреслити важливість універсального охоплення послугами охорони здоров’я та відзначити зусилля медичних працівників в Україні.

Крім Ужгорода, такі ж виставки представлені у будівлях Міністерства охорони здоров’я України та Національної служби здоров’я України у Києві; в університетах та бібліотеках у Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, а також на онлайн-платформах Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, в інших українських дипломатичних установах.

Переглянути виставку у ректораті УжНУ можна щодня до 17:00; діятиме вона до кінця лютого.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів