Сноубордистка із Закарпаття Аннамарі Данча посіла 11-те місце на першому етапі Кубка світу

Сноубордистка із Закарпаття Аннамарі Данча посіла 11-те місце на першому етапі Кубка світу
Спортсменка показала найкращий результат за майже два роки.

 

У російському селі Банне відбувся перший етап Кубка світу 2021/22 з паралельних дисциплін сноубордингу. У змаганнях узяли участь українські спортсменки Аннамарі Данча та Олександра Мальована.

Медалі розігрувалися у двох дисциплінах: у паралельному гігантському слаломі та паралельному слаломі.

У гіганті жодна з українок не подолала кваліфікацію. Данча посіла 27-ме місце, показавши за сумою двох заїздів час 1:23.05 хвилини (42.01 + 41.04). Мальована зупинилася на 40-ій сходинці лише з одним заїздом – 41.62 секунди.

До трійки призерок у цьому виді потрапили росіянка Софія Надиршина та німкені Рамона Терезія Гофмайстер і Каролін Ланґенгорст.

У паралельному слаломі Олександра Мальована заробила дискваліфікацію. Натомість Аннамарі Данчі він приніс вищі результати. Українка відібралася до фінальної частини змагань з десятого місця з загальним часом 1:07.57 та відставанням 1.73 секунди від лідерки кваліфікації, австрійки Даніели Улбінг. На червоній доріжці Данча впоралася за 34.79 секунди (22-й результат), а от на синій потрапила до топ-5 із 32.78 с.

У 1/8 фіналу українці протистояла чемпіонка світу 2019 року в цій дисципліні, швейцарка Жулі Цоґґ. Данча поступилася суперниці на 0.33 секунди та не пробилася до наступного етапу. У підсумку вона посіла 11-те місце, а її опонентка Цоґґ здобула перемогу, перевершивши у фіналі японку Цубакі Мікі. Бронзову нагороду отримала росіянка Анастасія Курочкіна.

Для Данчі 11-й результат є найкращим на рівні Кубка світу з січня 2020 року. Тоді в австрійському Бад-Ґастайні українка ввійшла до топ-10 у паралельному слаломі.

  • Відео фінальних змагань з паралельного слалому на етапі Кубка світу в Банному:

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів