Богдан Андріїв: перший рік роботи Ужгородської міськради 8 скликання (ВІДЕО)

Богдан Андріїв: перший рік роботи Ужгородської міськради 8 скликання (ВІДЕО)
Рівно рік тому, 8 грудня, почало роботу нове скликання Ужгородської міської ради. 8 грудня 2020 року я склав присягу міського голови Ужгорода.

 

Сьогодні – перший рік роботи нової команди міської влади Ужгорода. Нових депутатів, заступників міського голови, виконавчого комітету. Укотре дякую ужгородцям, які знову довірили мені керівництво містом. У відео – стислий огляд того, що ми робили у 2021-му. Згодом, уже традиційно, більш детально прозвітую перед громадою. Відзначу: ми продовжили започатковані інфраструктурні зміни – капітальні ремонти, оновлення доріг, житлового фонду, будівництво дитячих майданчиків. Наскільки дозволяли кошти, ремонтували житловий фонд – дахи багатоповерхівок, внутрішньоквартальні території, електрощитові, системи водопостачання та каналізації. Капітально відремонтували, зокрема, вулиці Капушанську, Собранецьку, Олександра Богомольця, Болгарську, Тиводара Легоцького, Канальну, Павла Тичини, Донську, Малоужанську.

Дороги Ужгорода поступово наповнюємо новим комфортним комунальним транспортом: цьогоріч на маршрути вийшли ще 7 нових «Електронів», загалом їх 27, і їздять вони новими маршрутами, які з’єднують віддалені частини міста. Оголошено тендер на закупівлю ще 6 «Електронів», за двома міжнародними проєктами плануємо закупити електробуси і зарядні станції для них.

Новий екологічний громадський транспорт будемо розвивати разом із велосипедною інфраструктурою. Зручні велодоріжки, наприклад, на оновленій Слов’янській набережній, вулиці Олександра Богомольця, Собранецькій, інших магістральних вулицях, де робимо капремонти, поступово охоплюють всі частини міста. Продовжуємо розвивати і спортивну інфраструктуру. Після впорядкування стадіонів «Авангард» та «Автомобіліст», де можуть займатися всі охочі, будуємо спортивні багатофункціональні майданчики для навчальних закладів. Цього року – у школах №1 та №2. Дитячі і спортивні майданчики стають звичними і в дворах багатоповерхівок.

Відкрили відділення екстреної медичної допомоги в Ужгородській міській клінічній лікарні, воно оснащене сучасною медичною апаратурою. Це дуже важливо, адже лікарня стала опорною ще й для всієї Ужгородщини, а також Перечинщини та Великоберезнянщини. Фінансували низку міських медичних програм.

Чимало вдалося зробити і для шкіл, дитсадків Ужгорода – ремонти покрівель, котелень, систем опалення, харчоблоків, благоустрій територій, закупівля обладнання за вимогами нової української школи. Масштабний капітальний ремонт зробили і басейну у Класичній гімназії. Уже кілька років підтримуємо нашу талановиту молодь. У 2021 році вручили по 10 тисяч випускникам за результатами ЗНО, щомісяця платили стипендії кращим спортсменам міста. Цього року до 30-річчя Незалежності над Ужгородом підняли найбільший у краї Прапор України. Поруч, за Бюджетом громадської ініціативи, збудували одну з найпопулярніших локацій для молоді – скейт-майданчик. Продовжуємо розвивати електронні сервіси, все більше надаємо адміністративних послуг, які можна швидко і навіть дистанційно отримати через Центр надання адміністративних послуг та Єдине вікно в департаменті соціальної політики.

Безпека – один із основних пріоритетів. Саме тому Ужгород розвиває систему відеонагляду та встановлює нові камери відеоспостереження. У міській раді запрацював ситуаційний центр. Це – неповний перелік зробленого цього року. І на досягнутому не зупиняємося. Основне наше завдання – робити Ужгород комфортнішим і для жителів, і для гостей. Дякую всім, хто щоденною працею допомагає якісно змінювати Ужгород. Продовжуємо працювати разом!

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів