Як вибрати камеру: основні критерії та головні відмінності

Як вибрати камеру: основні критерії та головні відмінності
Інвестиція в систему відеомоніторингу дає змогу убезпечити власний будинок чи квартиру. Зараз на ринку представлена продукція світових брендів та маловідомих компаній, які пропонують камери з різними характеристиками та функціональними особливостями, що ускладнює вибір. Тому перед придбанням потрібно мати уявлення про те, які функції та особливості необхідні для досягнення цілей охорони, а які з них можна знехтувати.

 

Типи систем відеомоніторингу

Всі камери поділяються на два основні типи — аналогові та цифрові. Аналогові системи, які були піонерами відеоспостереження та вважалися застарілими, останні роки переживають переродження. Тому і той, і інший тип пристроїв зараз активно використовуються для встановлення домашнього та комерційного відеомоніторингу.

Аналогові системи можуть бути лише провідними, для монтажу необхідно використовувати коаксіальний кабель. IP-камера працює за кабелем вита пара. Також є моделі, які передають сигнал через мережу Wi-Fi, що є перевагою за бажання швидко створити невелику домашню мережу.

Залежно від цілей спостереження камери встановлюють всередині або зовні приміщення. Зовнішні відеокамери допомагають охороняти прибудинкові території, що особливо важливо у приватних будинках. Корпус таких пристроїв має спеціальний захист від пилу, вологи та низьких/високих температур.

Що потрібно враховувати при купівлі відеокамери

Варіанти зберігання відеоданих

Якщо немає потреби в установці великої кількості камер, як, наприклад, на великих об'єктах — у торгових центрах або лікарнях, для зберігання відеоархіву використовуються карти SD, які передбачені практично у всіх сучасних моделях. Додатково до локального рекомендується хмарне зберігання. Завдяки цьому у разі фізичного пошкодження камери зловмисниками інформація не постраждає.

Сумісність з універсальними програмами

Більшість пристроїв провідних торгових марок встановлюються та налаштовуються за допомогою мобільної програми бренда. Багато моделей також інтегруються в універсальні програми, наприклад Google Assistant, Apple HomeKit. Тоді керувати системою безпеки можна з єдиного центру з іншими побутовими приладами та датчиками.

Автономна робота

Додаткову перевагу мають відеокамери, в яких передбачено можливість автономної роботи від акумулятора. У такому разі об'єкт не залишиться без захисту через екстрене вимкнення електропостачання.

Функціонал та інтелектуальні можливості

Після вибору відповідних характеристик слід оцінити додатковий функціонал, який створює кращий захист та дає змогу використовувати пристрій комфортно:

  • Двосторонній зв'язок: допомагає віддалено спілкуватися з тими, хто перебуває біля встановленої камери, наприклад, літнім родичем або дитиною. При використанні цієї функції у зовнішній камері можна поговорити з тим, хто підійшов до хвіртки, що захищає прибудинкову територію.
  • Нічне бачення: завдяки цій функції охорона у нічний час не поступається такою у світлий час доби. Залежно від моделі діапазон дії може варіювати від 10 до 80+ м, багато пристроїв уночі працюють не в чорно-білому, а кольоровому режимі з якісною деталізацією.
  • Хибні спрацьовування: камери відрізняють людей від інших предметів, що рухаються, зокрема домашніх тварин. Чим краще ця інтелектуальна функція працює, тим рідше приходять помилкові повідомлення про тривогу.

 

06 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів