УжНУ налагодив співпрацю із провідними закладами вищої освіти Узбекистану

УжНУ налагодив співпрацю із провідними закладами вищої освіти Узбекистану
Із 22 до 27 листопада ректор УжНУ Володимир Смоланка перебував в Узбекистані у складі офіційної делегації Міністерства освіти і науки України. Делегація на чолі із міністром Сергієм Шкарлетом мала надзвичайно щільний графік, адже метою робочої поїздки був розвиток українсько-узбекистанського освітнього, науково-технічного та інноваційного співробітництва. визначення подальших заходів, спрямованих на розвиток та підвищення ефективності двосторонньої співпраці.

 

Як повідомляє прес-служба МОН, українська делегація зустрілася з Міністром вищої та середньої спеціальної освіти Республіки Узбекистан паном Тошкуловим Абдукодиром Хамідовичем, а також заступником Прем'єр-міністра Республіки Узбекистан – Міністром туризму та спорту, ректором Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях», паном Абдухакімовим Азізом Абдукахаровичем.

У рамках візиту ректор УжНУ Володимир Смоланка підписав договір про співпрацю із Самаркандським університетом і Самаркандським державним медичним інститутом.

Підписання договору про співпрацю із Самаркандським університетом і Самаркандським державним медичним інститутом

Учасники  української делегації також відвідали технопарк «INNO» у м. Ташкент. Це сучасний інноваційний центр, який облаштований передовими технологіями в галузі робототехніки, енергетики, електротехніки та біотехнологій. Українська делегація мала змогу ознайомитися із лабораторіями зварювання, електроерозійної обробки, обробки дерева та пластмаси, приміщення для стартапів.

Крім цього, представники МОН та закладів вищої освіти України взяли участь у 1-му Форумі ректорів українських та узбецьких університетів на базі Ташкентського державного транспортного університету, відвідали виставку  InnoWeek 2021, яку організувало Міністерство інноваційного розвитку Республіки Узбекистан для представлення потенціалу та результатів діяльності у сфері науки, високих технологій, інновацій та інвестиційних проєктів.

На зустрічі із  ректорами ЗВО міста Бухара

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів