Свято Хануки розпочалося сьогодні в Ужгороді

Свято Хануки розпочалося сьогодні в Ужгороді
Традиційне щорічне єврейське свято Хануки розпочалося сьогодні в Ужгороді урочистим запаленням менори біля колишньої головної синагоги міста, нині обласної філармонії.

 

Як відомо, Ханука символізує диво, радість, перемогу добра над злом. Розпочали урочистості зі спільної молитви на івриті, далі переглянули відеоролик про історію свята.

Заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай передав єврейській громаді міста вітання від міського голови Богдана Андріїва, депутатського корпусу, виконавчого комітету, наголосив на важливості зберігати традиції, представникам національних громад передавати їх із покоління в покоління, ділитися світлими емоціями, які, зокрема, дарує свято Хануки.

Також вітання висловив директор департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА Євген Тищук.

Головний рабин Ужгорода та Закарпаття Вільгельм Менахем-Мендель нагадав, що символізує 8-денне свято, закликав ділитися добром з іншими людьми, тим самим роблячи світ світлішим і кращим, а також доручив почесним гостям запалити свічу на семистовбурній кількаметровій менорі.

На завершення присутніх запросили на традиційні у це свято пригощання. Завтра таке святкування відбудеться й у Мукачеві.

Детальніше - у фоторепортажі від Ужгородської міськради:

 

 

29 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів