Петанк: Як на Закарпатті розвивається цей вид спорту?

Петанк: Як на Закарпатті розвивається цей вид спорту?

 

Федерація петанку України 8 листопада 2021 року отримала національний статус. Як розвивається та популяризується цей вид спорту в нашій країні та області та коли в петанк почнуть грати закарпатські школярі, — в ефірі Тиса FM розповіла президентка Федерації петанку України Олена Колодій.

За її словами, статус "національної" може отримати лише федерація, яка має всеукраїнський статус та має членство в міжнародній федерації даного виду спорту. У період пандемії федерація змогла приділити більше часу для збору необхідних документів.

Про роль Ужгорода у становленні петанку в Україні Олена Колодій розповіла: "В Ужгороді почався петанк, і вже потім у нього почали грати по всій Україні. В Ужгороді почали організовувати перші міжнародні змагання. Тут створили перший спортивний клуб і всі президенти федерації петанку України — ужгородці".

Петанк у школах

"Ми нещодавно почали працювати в напрямку введення петанку у школах. Є програма "Нова українська школа" і петанк включений до уроків фізкультури. Цього року стартували семінари для вчителів фізкультури 5-6 класів, в яких беруть участь і представники нашої федерації. Вони дають рекомендації щодо вправ фізкультури", — розповідає Олена Колодій.

За її словами, Колочавська ТГ першою висловила бажання ввести в школах петанк. У них є змога грати в петанк на території школи. За словами президентки федерації, цього року чемпіонат України з петанку проходив у Києві.

"Вперше в історії його виграв ужгородський петанковий клуб. Це для нас було важливо. Ми отримали право приймати чемпіонат у 2022 році. Ми готуємо майданчики на стадіоні "Авангард". Це будуть спеціально зроблені майданчики для петанку. Цього року почали з'являтися майданчики в Мукачеві та в багатьох містах по всій Україні. Це говорить про розвиток та популяризацію петанку в нашій країні", — підсумувала закарпатка.

Суспільне Закарпаття

 

 

29 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів