Через «липове» доручення закарпатець позбувся автомобіля «MASERATI»

Через «липове» доручення закарпатець позбувся автомобіля «MASERATI»
Вишуканий спорткар від відомого італійського автобренду «MASERATI», вартість якого – понад півмільйона гривень, «фінішував» на Закарпатській митниці до рішення суду.

 

Порушення задокументували вчора ввечері (24.11.2021) на внутрішньому митному посту «Виноградів» Закарпатської митниці. Згідно з поданими декларантом товаросупровідних документів, у режимі «імпорт» ввозився автомобіль марки «MASERATI GHIBLI». За договором купівлі-продажу спорткар придбано жителем одного із сіл Тячівщини у громадянина України та укладений у м.Карлові Вари (Чехія), посвідчений тамтешнім нотаріусом.

Але при детальному вивченні документів в інспекторів виникли сумніви щодо їх автентичності. Тож, для підтвердження або спростування  факту легалізації даного договору посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці направили листа до вказаного нотаріуса. Останній відповів, що не посвідчував правочин купівлі-продажу. Тобто, договір виявився підробкою.

Тож, відносно 34-річного закарпатця, який переміщував автомобіль з «липовими» документами, складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Наразі італійський спорткар, 2013 року виробництва, орієнтовною вартістю понад 600 тис грн, вилучено на штраф майданчик. Справу скерують до суду.

Закарпатська митниця

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів