В Ужгороді стартувала виставка "Донорство - це про життя"

В Ужгороді стартувала виставка "Донорство - це про життя"
Два десятки робіт із тематичними малюнками і гаслами раніше вже представляли в Києві, Львові, Івано-Франківську, Рівному та Луцьку. Зокрема, авторки двох інсталяцій, що увійшли до експозиції, – вихованки Ужгородської дитячої школи мистецтв Олександра Ромжа та Вікторія Цибульська. Виставку «Донорство – це про життя» відкрили сьогодні в Ужгороді у залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту.

 

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенні

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв наголосив на важливості розвивати культуру донорства крові в Україні, адже, як зазначив, один донор рятує життя трьох людей, подякував організаторам виставки, що об'єднала тему мистецтва та медицини.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та костюм

В офіційному відкритті взяли участь і президентка автоматизованої системи рекрутингу та управління донорами крові ДонорUA Ірина Славінська-Ріцнер, директор Закарпатського музею народної архітектури і побуту, кандидат історичних наук Василь Коцан, представниці Закарпатської обласної станції переливання крові.

Можливо, це художній твір 1 особа та у приміщенні

Під час відкриття йшлося й про ініціативу «Дізнайся свою групу крові» Закарпатського обласного центру служби крові. Виступили дитячі колективи Ужгородської дитячої школи мистецтв.

Можливо, це ілюстрація

На зображенні може бути: 5 людей та у приміщенні

Виставка триватиме до 2 грудня.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів