За вимагання 1000 доларів та 1200 євро на Закарпатті судитимуть кримінального авторитета

За вимагання 1000 доларів та 1200 євро на Закарпатті судитимуть кримінального авторитета
Закарпатською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо громадянина Азербайджану, котрий фігурує у санкційних списках РНБО як кримінальний авторитет і злодій в законі, за фактом повторного вимагання з погрозами застосування насильства (ч. 2 ст. 189 КК України).

 

За даними слідства, іноземець протягом чотирьох місяців систематично вимагав грошові кошти в розмірі 1000 доларів і 1200 євро від керівника товариства, що займається виробництвом меблів. Приводом стало невчасне виконання одного з замовлень. Обвинувачений телефонував чоловіку, представлявся «смотрящим» за Тячівським районом і погрожував йому та його родині.

Азербайджанець раніше відбув 15 років ув’язнення за вчинення умисного вбивства з корисливих мотивів. На час слідства чоловік перебував під вартою без можливості внесення застави. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів