З першого листопада на Закарпатті діятиме заборона рибалити у зимувальних ямах водойм

З першого листопада на Закарпатті діятиме заборона рибалити у зимувальних ямах водойм
З 1 листопада 2021 року до 10 березня 2022 року діятиме заборона на вилов риби та водних біоресурсів у зимувальних ямах водойм. Про це повідомили на сторінці Закарпатського рибоохоронного патруля у Facebook.

 

У повідомленні опублікували повний перелік місць, де діятиме заборона риболовлі. Найбільше зимувальних ям у документі закарпатського рибоохоронного патруля вказали у річках Тиса (10 зимувальних ям), Уж (17) та Латориця (15).

Службовці рибоохоронного патруля планують проводити спільні рейди разом з поліцейськими, працівниками екологічної інспекції та прикордонної служби, під час яких виявлятимуть порушників заборони. Про це йдеться у наказі відомства.

"Правилами любительського та спортивного рибальства, а також правилами промислового рибальства заборонено здійснювати вилов біоресурсів на зимувальних ямах. За порушення даної заборони особи будуть притягуватись до адміністративної відповідальності", – повідомили у рибоохоронному патрулі області.

За добування риби на зимувальних ямах передбачена адміністративна відповідальність за ч.3 ст.85 КУпАП. Якщо вилов здійснюється забороненими знаряддями лову – ч.4 ст.85 КУпАП. Штраф – до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. Наприклад, вартість збитків за одного виловленого судака становить 3587 гривень, сома – 5117 грн, за вилов однієї щуки – 3468 грн збитків. Повний перелік розміру збитків за незаконний вилов риби перераховано у відповідній постанові Кабміну.

Що таке зимувальна яма

У роз'ясненні рибоохоронного патруля області повідомили, що зимувальна яма – це природне заглиблення у водоймі, де скупчується риба у зимовий період.

"Не кожне заглиблення на дні річки може бути зимувальною ямою. У річках вони знаходяться у найглибших місцях з уповільненою течією. В інших водоймах, як правило, розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел", – повідомили у рибоохоронному патрулі області.

У відомстві додали, що, незалежно від рівня низької температури, в межах зимувальних ям відбувається постійний рух.

"Риба пересувається досить повільно від центру до країв ями і навпаки. Таким чином, вона забезпечує рівні умови для всіх екземплярів, які залягли на зимівлю", – йдеться у повідомленні.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів