Близько 400 дерев висадили в Ужгороді у рамках акції "Озеленення планети"

Близько 400 дерев висадили в Ужгороді у рамках акції "Озеленення планети"
Близько 400 саджанців дерев висадили активісти у кількох локаціях Ужгорода. Захід відбувся у рамках акції "Озеленення планети", – розповіла Суспільному координаторка заходу Анна Мелеганич. Акція відбулася 30 жовтня не тільки по Україні, а й за кордоном, у 138 країнах.

 

За словами Анни Мелеганич, до акції з висадки дерев в Ужгороді долучилися 40 людей. Саджанці висаджують поблизу шкіл, садочків та у парковій зоні "Кірпічка".

"В Ужгороді сьогодні ми висаджуємо близько 400 дерев, зокрема і в парку Перемоги, більш відомому як "Кірпічка", природничо-гуманітарний коледж УжНУ, а також НВК "Гармонія", де вчителі, наставники і їхні учні зі студентами також висаджують декілька сотень дерев", — розповіла Анна Мелеганич.

Таку акцію в Ужгороді проводять утретє. За словами координаторки, під час акції доводилось повторно засаджувати окремі ділянки, через крадіжки дерев.

"Ми зараз досаджуємо ще ті дерева які не прийнялись, або досаджуємо у місцях де дерева вкрали минулого року. Це сосни, клени і дуби вздовж доріжок. Тому закликаємо містян дбайливо ставитися до цих дерев, які інші люди висаджували. Дуже неприємно було знаходити порожні ями, де садили дерева волонтери минулого року. Зараз ми їх досаджуємо і просимо всіх небайдужих слідкувати за ними. Зараз, якщо волонтери не підв’яжуть вчасно, або не поллють, то просимо всіх це зробити самим, бо парк – це місце відпочинку для всіх", — розповіла Анна Мелеганич.

Саджанці ужгородським активістам надали у Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. На сторінці у Facebook проєкту "Озеленення планети" зазначають – головною місією заходів на наступні три роки, є відновлення екосистеми Землі.

"Минулого року акція називалася мільйон дерев за одну добу, а тепер один мільйон людей долучається до висадки. І незалежно від того, де люди висаджують, вони долучаються до такої класної справи по відновленню екосистеми планети", – каже Анна Мелеганич.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів