"Прикарпаття" - "Ужгород": прев`ю матчу

"Прикарпаття" - "Ужгород": прев`ю матчу

 

Закарпатська команда зіграє у 16-му турі Першої ліги на виїзді проти івано-франківського “Прикарпаття”.

Готовність команд

“Ужгородці” продовжують залишатися на останній сходинці турнірної таблиці, маючи у своєму активі 9 балів. Підопічні Богдана Блавацького прагнутимуть покращити своє становище. У попередньому турі закарпатська команда у рідних стінах поступилась донецькому “Олімпіку” з рахунком 1:3. У останніх 5-ти матчах “ужгородці” здобули 7 залікових балів (дві перемоги, нічия та дві поразки).

 

“Прикарпаття” наразі розташовується на 6-й позиції з 22 очками. У попередньому турі підопічні Олега Рипана вдома перемогли “Альянс” з рахунком 3:1. У останніх 5-ти поєдинках команда з Івано-Франківська здобула у чемпіонаті 8 балів (дві перемоги, дві нічиї та поразка). За версією медіа SportArena та ПФЛ, Олег Рипан став найкращим тренером 15-го туру, а Роман Барчук — героєм туру.

 

До старту сезону в чемпіонаті команда готувалася вдома, провівши кілька спаринг-матчів. Склад “Прикарпаття” зазнав суттєвих змін: напередодні нового сезону у Першій лізі івано-франківська команда вирішила попрощатися з 9-ма футболістами — Ярославом Конкольняком, Орестом Янушем, Андрієм Вацебою, Юрієм Шпиркою, Сергієм Мелінишиним, Валерієм Садом, Василем Курком, Анатолієм Ульяновим та Андрієм Андрейчуком. Натомість клуб підписав Романа Толочка, Володимира Рудюка, Олега Леня, Владислава Горбаченка, Олег Матушевський. А у жовтні з “Прикарпаттям” попрощалися Тарас Бойко та Володимир Радульський. Також напередодні нового сезону Олег Рипан позбувся приставки “в. о.”: головний тренер підписав з клубом повноцінний контракт до кінця року.

Суперник

Футбольний клуб “Прикарпаття” заснували у 2016 році. Для івано-франківської команди цей сезон — вже четвертий поспіль у Першій лізі. За цей період “Прикарпаття” закріпило за собою реноме міцного середняка турнірної таблиці (команда посідала 10, 12 та 14 місця). Вийшли у Першу лігу івано-франківці у сезоні 2017-2018 з другої сходинки групи А Другої ліги.

 

До слова, “Прикарпаття і “Ужгород” – одні з наймолодших клубів Першої ліги (засновані у 2016 та 2015 роках відповідно). Між собою закарпатська та івано-франківська команди зустрічалися лише один раз — у поєдинку першого кола “ужгородці” зазнали розгромної поразки вдома (0:6).

Матч

Обслуговуватиме матч арбітр з Сум Ярослав Пєсоцький. Йосу асистуватимуть лайнсмени з Дніпра Андрій Семенов та Денис Кєскула. Спостерігач арбітражу —Борис Трач з Тернополя. Поєдинок відбудеться у суботу, 30 жовтня, на стадіоні “Рух” о 15:30. Трансляцію здійснюватиме офіційний мовний чемпіонату — телеканал “Футбол 1/2/3”. Поєдинок покажуть наживо на YouTube-каналі “Перша ліга”.

ФК "Ужгород"

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів