На Закарпатті податківці радять платникам не накопичувати податкові борги

На Закарпатті податківці радять платникам не накопичувати податкові борги
Одним із важливих джерел доходів бюджетів територіальних громад є місцеві податки і збори, до складу яких входять, зокрема, майнові податки – плата за землю (в тому числі орендна плата за землю) та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За рахунок вжитих територіальними підрозділами ДПС Закарпаття заходів, з початку 2021 року платниками податків – фізичними особами до місцевих бюджетів самостійно сплачено більше 50 млн грн сум земельного податку та майже 33 млн грн – податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

 

Про це сьогодні повідомив під час брифінгу Степан Кіяк – заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області. За його словами, незважаючи на проведену інформаційну кампанію щодо забезпечення надходжень до місцевих бюджетів, одночасно залишається значна кількість фізичних осіб – боржників. – Станом на 1 жовтня 2021 року, заборгованість зі сплати податку на нерухоме майно, відмінної від земельної ділянки, складає майже 25,5 млн грн по 17 053 платниках, та заборгованість зі сплати земельного податку – майже 9,7 млн грн по 93 416 платниках податку, – зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області.

– Слід зазначити, що у 91% громадян-боржників сума податкового боргу не перевищує 3 060 гривень, – підкреслює Ельвіра Собран – начальник управління по роботі з податковим боргом. За її словами, інформація про нараховані суми податків (плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) міститься у податкових повідомленнях – рішеннях, які сформовані на підставі отриманих відомостей від органів реєстрації та направлені платникам податків за місцем їх обліку. Начальник управління по роботі з податковим боргом рекомендує громадянам, для того, щоб дізнатися про наявність заборгованості, особисто звернутися до Центрів обслуговування платників, або скористатися «Електронним кабінетом».

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів