Як вирощувати гарбуз

Як вирощувати гарбуз

 

Гарбуз сприяє зниженню ваги, допомагає при проблемах із кишечником, очищає організм від шлаків, підвищує імунітет, покращує склад крові.

Цей плід має привабливий вигляд. Часто дачники вирощують декоративні сорти гарбуза.

Вирощування цього помаранчевого плоду не потребує особливих навичок. Отримати відмінний урожай гарбуза може навіть городник-початківець.

Гарбуз – теплолюбна рослина, тому вирощувати її переважно розсадним способом. Насіння гарбуза при цьому необхідно вибирати ретельно.

Посадка насіння

Так як гарбуз погано реагує на пересадку, насіння рекомендує відразу висаджувати в окремі горщики. Це можуть бути торф'яні стаканчики або будь-які відповідні ємності.

Грунт повинен бути легким і поживним. Грунт можна придбати у спеціалізованих магазинах або підготувати самостійно. Для цього торф змішують з тирсою та перегноєм, потім додають невелику кількість мінерального добрива з вмістом калію та азоту.

Ґрунтом заповнюють стаканчики, поливають теплою водою. Насіння поглиблює на 3-5 см, засипають шаром ґрунту і поливають ще раз.

Горщики накривають склом або плівкою до появи сходів.

Догляд за розсадою

Місткості з розсадою поміщають на сонячну сторону. Вдень температура повітря має становити 15-20 °С, вночі – на 5 градусів нижче.

Гарбуз не переносить пересихання ґрунту та застою вологи. На дно ємності із розсадою завжди поміщають шар дренажу. Полив виробляють теплою водою тільки в ранкові або вечірні години.

Розсада гарбуза добре відгукується на підживлення. Для цього підійдуть як мінеральні добрива, і органічні.

Перед висадженням розсади гарбуза у відкритий ґрунт рослини гартують. Для цього можна протягом дня відкривати кватирку на декілька годинників або переносити розсаду на балкон або веранду. Час перебування у прохолоді починають із 30 хвилин, поступово доводячи до 6-8 годин.

Розсаду висаджують на грядку, коли рослини у висоту досягнуть 15 см. Перші дні після посадки гарбуз на ніч укривають плівкою або нетканим матеріалом.

Після посадки гарбуз поливають двічі на тиждень. Потім поступово полив скорочують до одного разу на два тижні і потім полив потрібно припинити. Роблять це з появою перших зав'язей. Це забезпечить плоду щільну м'якоть, насичений, а не рідкий смак. Боятися не варто, що гарбуз засохне, це рослина, яка витримує сорокоградусну спеку тривалий час.

 

26 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів