Закарпатців закликають не нищити осінню природу

Закарпатців закликають не нищити осінню природу
Поліцейські офіцери громади Закарпаття розповідають місцевим мешканцям про наслідки спалювання осіннього листя та пояснюють, які небезпеки може нести подібна діяльність.

 

Восени поліцейські офіцери громади звертають особливу увагу закарпатців на наслідки спалювання осіннього листя та сухої трави. 

«Зазвичай під спалюванням листя та сухостою громадяни розуміють  «підготовку» грунту  сільськогосподарських угідь до зими. Проте такі дії несуть у собі екологічну  небезпеку. Адже  це – і  загибель тварин,  і руйнування грунтового покриву, і  викиди в повітря небезпечних для здоров’я  канцерогенних сполук, що може призвести до отруєння людей, а особливо дітей, які живуть поблизу»,  –   розповідає поліцейський офіцер громади Діана Совтан.

Поліцейська наголошує: така діяльність може призвести до підпалу будинків, лісових масивів та навіть загибелі людей. 

Крім того, за випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності та опалого листя передбачена адміністративна відповідальність. Йдеться про статті 77, 77-1, 82 КУпАП. Правопорушникам при цьому загрожують штрафи, що коливаються від 1360 до 80 290 гривень. Якщо ж внаслідок таких дій загинули дикі тварини, знищено чимало деревини, або взагалі йдеться про летальні наслідки для людей – наступає кримінальна відповідальність. За статтею 245 Кримінального кодексу України, тобто знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Поліцейські звертаються до всіх жителів краю із проханням утриматися від спалювання листя, сухої трави, сухостою та радять утилізовувати осінні відходи, як і будь-які інші – за допомогою компаній вивозу сміття.  Бережіть своє здоров’я, дбайте про довкілля та  насолоджуйтеся красою осені безпечно.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів