У мобільному пункті щеплення в Ужгороді за перші три години вакцинувалися 35 людей

У мобільному пункті щеплення в Ужгороді за перші три години вакцинувалися 35 людей
Мобільний пункт щеплення розгорнули 23 жовтня на площі Петефі в Ужгороді. Про це повідомила головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик. За її словами, щепитися у ньому можна було із 10 до 16 години. Діятиме він упродовж вихідних 23 і 24 жовтня.

 

Олена Перечинська заповнила згоду на вакцинацію від коронавірусу. Жінка розповіла: це її друга доза вакцини. Вперше щепилася вакциною Moderna, а вдруге – Pfizer. Ці два препарати в Україні дозволили комбінувати.

"Після першої я нормально почувалася, тільки трохи рука боліла в той день, — каже Олена Перечинська, — а вже на наступний все було добре – без температури, без будь-яких інших побічних наслідків. Найголовніше, що (щеплення) на свіжому повітрі, що не потрібно думати, що ти повинен довго чекати чергу у приміщенні, зайвий раз комунікувати з іншими людьми, тим більше COVID передається повітряно-крапельним шляхом, і це додатковий ризик".

Після щеплення вакцинованим за потреби дають "Карту імунізації". Отримала її Катерина Петкі: "Дали таку книжечку, де було записано серію й номер вакцини, що я вакцинувалася сьогодні. Це я можу послати своїм роботодавцям, і мене допустять до роботи. І вирішила прийти вакцинуватися у зв’язку з тим, що епідемія дуже розгулялася і тому що університет вимагає, щоб ми були вакциновані".

У мобільному пункті є три види вакцини, каже медсестра Марія Поляк. Це Pfizer, CoronaVac i AstraZeneca.

"Щоб не було скупчення у приміщеннях, вийшла мобільна бригада, — пояснила жінка. — Основне, щоб людина мала бажання вакцинуватися. Підходить, оформлює згоду, лікар перевіряє, підписує, каже мені, яка вакцина, я набираю".

За словами Марії Поляк, впродовж перших трьох годин роботи мобільного пункту тут щепилися 35 людей.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів