Школярі зі Львівщини, Луганщини та Закарпаття висадили 350 дерев на "Алеї єдності"

Школярі зі Львівщини, Луганщини та Закарпаття висадили 350 дерев на "Алеї єдності"
Дерева висаджували школярі із Закарпаття, Луганщини та Львівщини 21 жовтня в селі Великі Лази Ужгородського району. 29 учнів з інших областей приїхали до Великолазівського ліцею за обміном за програмою "Схід та захід разом", повідомила директорка закладу Віра Данко. За її словами, вони долучилися до всеукраїнської акції "Зелена планета". 250 дерев привезли учні, ще 100 надав Ужгородський лісгосп.

 

Тую висадив тринадцятирічний Іван Шапавалко. Хлопець приїхав зі Львівщини, каже: хотів допомогти озеленити країну.

"Ми робимо ці проєкти, тому що хочемо залишити частинку себе на Закарпатті, — розповіла Дар’я Оселедько, яка приїхала з Луганської області. — Я тут вперше, тому мені тут цікаво. Також надзвичайно, що міста можуть знаходитися посеред лісу: в нас такого немає. Замки також гарні, ми проїжджали і бачили замок "Паланок" — він дуже гарний".

Саджанці надав Ужгородський лісгосп. Також їх привезли школярі з Луганщини та Львівщини, розповідає директорка Нещеретівської гімназії в Луганській області Тетяна Чумак. За її словами, у парку ліцею висадять "Алею єдності".

"Тепер у вас у Великолазівському ліцеї з’явиться алея, на якій будуть дерева нашого регіону – Луганської області, і Львівської області, — розповіла Тетяна Чумак. — Вони теж привезли туї. А ми повеземо до себе. І на нашій алеї єдності будуть дерева Бродівської школи і з Закарпаття. Броди до нас привезли дерева, які ми посадили і говорили про те, що якщо дерева можуть існувати на різних територіях, бо Україна – єдина, так і люди мають пам’ятати, що вона єдина".

Такі поїздки дітей дуже важливі, сказала директорка Великолазівського ліцею Віра Данко.

"Ми маємо розуміти, що наші протилежні кінці держави мають бути між собою зв’язані дружбою між нашими дітьми, між нами: між старшим і молодшим поколінням, щоб ми могли далі жити і розвиватися", — розповіла директорка.

За словами Віри Данко, школярі в парку висадили 350 дерев.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів