Судитимуть мешканця Тячівщини за шахрайське заволодіння землями на понад 1 млн гривень

Судитимуть мешканця Тячівщини за шахрайське заволодіння землями на понад 1 млн гривень
Тячівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо мешканця смт. Солотвино за фактами шахрайства у великих та особливо великих розмірах, а також використання завідомо підробленого документу (ч.ч. 3, 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

 

За даними слідства, обвинувачений шахрайським шляхом заволодів двома комунальними земельними ділянками у Солотвині, загальна вартість яких становить понад 1 млн грн.

Закарпатець скористався завідомо підробленими актами на право власності на землі, на основі яких виготовив необхідну документацію та безпідставно одержав у власність вказані ділянки, що належали сільській раді. Їх цільове призначення – для ведення особистого селянського господарства. При цьому встановлено, що земля громадянину органом місцевого самоврядування у жодному випадку не виділялася. У подальшому закарпатець відчужив вказані землі третім особам.

Під час досудового розслідування на земельні ділянки з метою їх збереження як речового доказу накладено арешт. Слідство у кримінальному провадженні здійснював Тячівський районний відділ поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів