Рекорд України: в Ужгороді відкрили виставку артмарафону "Мистецтво без меж"

Рекорд України: в Ужгороді відкрили виставку артмарафону "Мистецтво без меж"
В Ужгороді в "ПАДІЮНі" відкрили виставку художніх робіт у межах артмарафону "Мистецтво без меж", який став наймасовішим пленером в Україні. Про це повідомили на сайті Закарпатської ОДА.

 

За словами заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Ігоря Шинкарюка, уперше мистецьку акцію "Пленер у ріднім місті протяжністю 2200 м", яка була внесена до Книги рекордів України, організували у 2015 році вздовж липової алеї в Ужгороді.

"Цього разу зафіксували новий рекорд. Документ про це передав представник Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський керівництву "ПАДІЮНу", яке ініціювало проведення наймасовішого мистецького пленеру до Дня художника",— йдеться в повідомленні.

Артмарафон "Мистецтво без меж" провели в Ужгороді та ще на 14 локаціях у містах і селах Закарпаття.

"Понад 100 – 150 учасників на кожній локації відтворювали у різних техніках визначні місця Закарпаття. До акції також долучилися митці з Воловеччини, Міжгірщини, Іршавщини, Хустщини, Берегівщини, Виноградівщини, Рахівщини, Березнянщини, Свалявщини", — повідомили на сторінці Ужгородської міської ради у Facebook.

"Цього разу в Ужгороді малювали на 7 знакових локаціях – на площах Театральній – Євгена Фенцика, Народній, біля Ужгородського замку, кафедрального собору, в альпінарії, біля Закарпатського обласного художнього музею ім. Йосипа Бокшая, на набережних Студентській та Незалежності", — йдеться в повідомленні.

Кращі роботи учасників мистецького марафону відібрали на виставку, яку 8 жовтня відкрили в ужгородському "ПАДІЮНі.

Кращі роботи учасників мистецького марафону відібрали на виставку, яку сьогодні відкрили в ужгородському "ПАДІЮНі.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів