Майже на 90% заповнена закарпатська інфекційна лікарня з хворими на COVID-19

Майже на 90% заповнена закарпатська інфекційна лікарня з хворими на COVID-19
На понад 40% заповнені дев’ять лікарень Закарпаття, які приймають хворих на COVID-19. Про це під час брифінгу 7 жовтня повідомив директор обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

 

За його словами, наразі в тих пацієнтів, хто провакцинувався, немає важкого перебігу хвороби. Яка ситуація зараз в лікарнях Ужгорода?

53 ліжка зі 100 заповнені в Центрі легеневих хвороб в Ужгороді, — розповів Суспільному директор медзакладу Василь Скрип. За його словами, всі пацієнти, які зараз у них лікуються, не мають жодного щеплення від коронавірусу.

"Тридцять двоє хворих знаходяться на кисневій підтримці. Сім осіб у реанімації, з них троє — на апараті штучної вентиляції легень. В нас щодня є люди, не дивлячись на те, що ми виписуємо. Наприклад, 1 жовтня ми виписали 10 людей. Після того щоденно ми виписуємо 2-3 хворих, однак настільки стало більше хворих, які потребують госпіталізації, що місця у стаціонарі зменшуються. Ця хвиля, яку спонукав "Дельта-штам» — це епідемія невакцинованих", — сказав Василь Скрип.

Майже на 86% заповнена хворими на коронавірус обласна інфекційна лікарня, розповів директор закладу Михайло Поляк.

"Більшість з цих хворих, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, киснезалежні. У нас 75% знаходяться на кисневій підтримці. Серед хворих, які поступили до нас, практично немає щеплених. З початку цієї хвилі в нас поступило лише двоє вакцинованих людей, які перенесли це захворювання один у середній, а другий у легкій формі", — сказав Михайло Поляк.

Темпи вакцинації від коронавірусу на Закарпатті знижуються, — розповіла головна епідеміологиня краю Вікторія Тимчик. За її словами, минулого тижня кількість охочих щепитися зменшилася на 13%.

"Бачимо не тільки на пунктах щеплення зниження активності населення, а також у центрах вакцинації. Тобто на 6% зменшилася інтенсивність вакцинацій саме в центрах. Разом з тим, хочу нагадати, чим ризикують невакциновані особи: перше — це важка форма перебігу коронавірусу, а зараз у нас, як уже сказали колеги, не має важких хворих серед вакцинованих", — сказала Вікторія Тимчик.

За її словами, вакцинація не вберігає від можливості заразитися, однак зменшує ризики важкого перебігу хвороби. За її словами, жоден закарпатець, який щепився від коронавірусу, однак інфікувався коронавірусом, наразі не помер.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів