Життя "з перчиком": Єва Балог 40 років займається виготовленням паприки у селі на Ужгородщині (ФОТО, ВІДЕО)

40 років виготовляє паприку жителька села Велика Добронь на Ужгородщині Єва Балог. Вирощують та збирають перець для спеції усією родиною.
.jpg)
"Процес нанизування перцю полягає в тому, щоб проколювати плодоніжку посередині, інакше обірветься, і тоді слід починати все знову, — пояснила жінка. — Інший спосіб, який є набагато легшим, це складання у мішечки, тому що так кожен член сім’ї може прийти і заштовхувати перець через трубку до мішків".
.jpg)
За сезон, за словами Єви Балог, збирають близько 300 кілограмів перцю. Після збору майже 2 тижні його сушать на подвір’ї та у сушарці. З жовтня починають збирати насіння. Потім можна виготовляти паприку.
"Виносимо сітки, тупцюємо по них у кориті, танцюємо, дозволено робити все, аби тільки покришити перець ногами", — каже вона.
.jpg)
Готову паприку Єва Балог продає. Ці гроші використовує для опалення оселі взимку.
Суспільне Закарпаття
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Гвардійці 26 полку провели для старшокласників ліцею "Лідер" в Ужгороді урок мужності
- Закарпатські кардіологи увійшли до рейтингу «ТОП-100. Впливові люди Закарпаття»
- Підтримати бригади Сухопутних військ Збройних Сил України тепер можна підписавшись!
- Як розпізнати інфаркт вдома? - пояснюють в Закарпатському кардіоцентрі
- Новий пункт пропуску «Велика Паладь – Нодьгодош»: скористалися 31 тисяча громадян
- Коли Різдво приходить разом із захисниками: вертеп 26 Закарпатського полку НГУ
- Копач на гриби та обряди біля річки: автентичні різдвяні традиції Воловеччини
- Традиція бетлегемів на Рахівщині
- Які різдвяні традиції існують на Закарпатті
- Герої без зброї: фельдшер Михайло Сливка про робочі лайфхаки, легкі та важкі пошукові роботи за 13 років “гірського досвіду”
- Святвечір на Закарпатті: традиційна кухня та обрядовість святкування
- Втрачений Ужгород: як у місті католики Різдво відзначали
- "Найважчим є те, що ти залишив вдома дружину, батьків і дітей, і не знаєш, на скільки це часу" — Віктор Трошкі
- Різдвяний традиційний закарпатський хліб карачун: давні обряди споживання
- «Бограч-index» – грудень 2025: за місяць ціни на продукти змінилися на +7,9%
- «Бджолині крильця» родини Ленделів: від селекції карпатської бджоли до порятунку пасічників з усієї України
- Закарпатців закликають стати донорами крові напередодні різдвяно-новорічних свят
- Інструктор «Устім» - про навчання майбутніх операторів ССО
- «Ой, хто, хто Миколая любить»… той обов’язково дочекається його - навіть якщо він трохи затримається дорогою з Закарпаття у прифронтове прикордоння
- Поліцейські Закарпаття організували для ветеранів екскурсію на кавову мануфактуру

До цієї новини немає коментарів