Життя "з перчиком": Єва Балог 40 років займається виготовленням паприки у селі на Ужгородщині (ФОТО, ВІДЕО)

Життя "з перчиком": Єва Балог 40 років займається виготовленням паприки у селі на Ужгородщині (ФОТО, ВІДЕО)
Близько 300 кілограмів перцю зібрала разом із родиною Єва Балог. Жінка 40 років займається виготовленням паприки у селі Велика Добронь на Ужгородщині. Каже: спочатку перець треба зібрати, потім висушити, а після цього можна робити спецію.

 

40 років виготовляє паприку жителька села Велика Добронь на Ужгородщині Єва Балог. Вирощують та збирають перець для спеції усією родиною.

"Процес нанизування перцю полягає в тому, щоб проколювати плодоніжку посередині, інакше обірветься, і тоді слід починати все знову, — пояснила жінка. — Інший спосіб, який є набагато легшим, це складання у мішечки, тому що так кожен член сім’ї може прийти і заштовхувати перець через трубку до мішків".

За сезон, за словами Єви Балог, збирають близько 300 кілограмів перцю. Після збору майже 2 тижні його сушать на подвір’ї та у сушарці. З жовтня починають збирати насіння. Потім можна виготовляти паприку.

"Виносимо сітки, тупцюємо по них у кориті, танцюємо, дозволено робити все, аби тільки покришити перець ногами", — каже вона.

Готову паприку Єва Балог продає. Ці гроші використовує для опалення оселі взимку.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів