Коноплі на 5 млн грн виявили поліцейські у підземних фермах на Закарпатті

Коноплі на 5 млн грн виявили поліцейські у підземних фермах на Закарпатті
Два підземні приміщення для вирощування конопель з системою поливу виявили поліцейські біля Виноградова 29 вересня. Про це Суспільному розповіла речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан.

 

За її словами, там вирощували стільки нарковмісних рослин, загальна вартість яких на чорному ринку була б 5 мільйонів гривень. Слідчі обшукували фермерське господарство 48-річного місцевого жителя, який є фігурантом справи про наркозлочин. Вони перевірили теплиці, де спершу знайшли лише кілька стебел коноплі. Далі правоохоронці виявили люк до таємного сховку, який був у приміщенні для свійських тварин. Під землею чоловік викопав та обладнав дві кімнати.

"Приміщення були обладнані системою крапельного поливу, кондиціонерами та витяжками, пристроями, що збагачували теплицю киснем, датчиками вимірювання рівня світла, тепла та вологи, і навіть пристроями, що вимірювали кислотність ґрунту. Загалом правоохоронці вилучили зі сховку 684 стебла коноплі. Всі рослини елітного сорту", — розповіла речниця.

Гана Дан додала: також правоохоронці вилучили 300 грамів уже висушеної речовини, насіння конопель та пістолет. "Організатора наркоплантації слідчі затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Всі вилучені речові докази скерували на експертизу", — розповіла речниця.

Наразі затриманому готують підозру у незаконному посіві або вирощуванні рослин коноплі у кількості понад 50 рослин. Чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі. 

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів