Закарпатця судитимуть за спробу незаконного переміщення рідкісної деревини до ЄС

Закарпатця судитимуть за спробу незаконного переміщення рідкісної деревини до ЄС
Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо мешканця Тячівщини за фактом вчинення закінченого замаху на незаконне переміщення через митний кордон України пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, заборонених до вивозу (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201-1 КК України).

 

За даними слідства, закарпатець, намагався переправити до ЄС пиломатеріали, виготовлені з явору, без будь-яких дозвільних документів. Необхідну лісопродукцію попередньо придбав на території Тячівського району, перевіз до свого помешкання й обробив за допомогою наявних у нього спеціальних верстатів. Обвинувачений працював у деревообробній галузі і знав, що саме з такої сировини виготовляють музичні інструменти. Далі ж домовився про продаж заготовлених матеріалів іноземній компанії.

Усього громадянин виготовив майже п’ять сотень брусків відповідних форми та розміру та налагодив схему транспортування товару через митний кордон України. У травні цього року спробу незаконного перевезення цінної деревини припинено на посту «Вилок» спільно з працівниками Закарпатської митниці Держмитслужби.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Закарпатська обласна прокуратура

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів