Мініскульптурку Горянської ротонди відкрили в Ужгороді (ФОТО, ВІДЕО)

Мініскульптурку Горянської ротонди відкрили в Ужгороді (ФОТО, ВІДЕО)
Мініскульптурку Горянської ротонди відкрили й освятили 26 вересня в мікрорайоні Горяни в Ужгороді. Це 49-та за рахунком скульптура в обласному центрі Закарпаття.

 

Про це Суспільному розповів настоятель ротонди Богдан Савула. За його словами, зробили мініскульптурку з бронзи за пожертви вірян скульптор Роман Мурник та коваль Степан Руснак.

О 12 годині, після літургії, на подвір’ї Горянської ротонди відкрили та освятили мініскульптурку. Ідею зробити її подав настоятель цього храму Богдан Савула.

Мініскульптурку Горянської ротонди відкрили та освятили в Ужгороді

"Узагалі Горянська ротонда – це такий духовний центр, як Ватикан для Риму, тому для Ужгорода це є така локація, яка приваблює туристів і паломників, мистецтвознавців, тому вирішили таким способом зробити ще одну можливість робити гарні фото, і щоб ротонда так само була в такій туристичній мапі Ужгорода ще якимось пунктиком добавлена. Це спонсорська підтримка добрих людей, котрі не бажали себе афішувати".

Мініскульптурку Горянської ротонди за місяць зробив Роман Мурник.

"Ми орієнтувалися на історію. Це найстаріша будівля круглої форми, тому щоб було ближче до історії, то вона основна, — розповів скульптор Роман Мурник. — Поставлена на книзі – це типу Старий і Новий Завіти, альфа і омега. Бронза, патина, щоб виглядало більш маслянисто й благородно".

Мініскульптурку Горянської ротонди відкрили в Ужгороді

За словами настоятеля Горянської ротонди Богдана Савули, камінь, на якому розмістили мініскульптурку, взяли з радванського кар’єру в Ужгороді.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

26 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів