У закарпатському шато пройшла фотовечірка рудих: як це було (ФОТО)

Так повелося на Закарпатті, що часто сам туризм є дотичним до культурних подій, а також стикається із екологічними питаннями. І ми з колегами брали участь у створенні і розвитку нових туристичних маршрутів, у культурних заходах і реконструкціях, сприяли вирішенню екологічних проблем на туристичних маршрутах, – пише Varosh.
Тож два роки тому була зареєстрована громадська організація КЕТ «Культура Екологія Туризм». ГО КЕТ за ці кілька років вже має тверду позитивну репутацію, хоч і не докладає зусиль із її популяризації. Одним із заходів, що організувала і провела ГО КЕТ, є фотовечірка рудоволосих у закарпатському селі Пістрялово, на виноградниках виноробні “Шато Паук” (Chateau Pauk).
“Шато Паук” – це фермерське господарство в селі Пістрялово, що займається вирощуванням і реалізацією винограду та виготовленням натуральних виноградних вин. Площа виноградників господарства – 32 га.
Тут вирощують технічні (винні) сорти винограду: Леанка, Совіньйон Блан, Трамінер Рожевий, Шардоне, Одеський Рожевий, Мерло, Каберне Совіньйон, Сапераві, Біанка.
До 2011 року займалися лише вирощуванням і реалізацією винограду. До слова, багато приватних виноробів купують у них виноград для виготовлення авторських вин. Із 2011 року в “Шато Паук” почали виготовляти і власні вина. Відтоді Шато бере участь у винних фестивалях Закарпаття, де їх вина отримують заслужені відзнаки і нагороди. Нині “Шато Паук” виготовляє лінійку з 13 власних вин.
У середині вересня на виноградниках Закарпаття починає дозрівати виноград сорту Мерло. І ми з власниками-виноробами вирішили провести мистецьку акцію на виноградниках – фотовечірку. Та не просту, а рудоволосих!
Як виникла така ідея? Просто замружили очі, уявили собі сонячний теплий вечір на винниці, сонячні промені крізь келих бурштинового духмяного на тлі зеленого листя винограду… і відразу згадали про рудих!))))
Десь за місяць створили у фейсбуці анонс заходу “RedHead Vineyards – фото-вечірка на винограднику Шато Паук” і оголосили реєстрацію бажаючих на фотосесію рудоволосих.
Спершу охочих було зовсім небагато. Почали переживати. Проте через тиждень вже зареєструвалися понад 180 учасників! Довелося влаштувати фотоконкурс на сторінці у фейсбуці, щоби відібрати 30 учасників із найбільшою кількістю вподобань від читачів. Ой, скажу вам, то немалий шмат роботи!)))
А потім для переможців потрібно було створити спільноту у вайбері, щоби централізовано повідомляти інформацію і правила. Який день, час, куди їхати власним транспортом, хто може взяти з собою пасажирів, звідки і куди, кому потрібен трансфер із Мукачева, де посадка, що взяти з собою, одяг і дрес-код, підбори чи зручне взуття, чи можна і скільки взяти з собою супроводжуючих… І ще безліч питань!))
Окрема непроста робота була із залученням фотографів! Захід відбувався в суботу – день весіль! Фотографи спочатку погоджувалися, потім вибачалися і відмовлялися. Ми ставилися до такого з розумінням – фотографи за свою участь отримували лише щиру подяку і вино від виноробів, захоплення та емоції від учасниць-моделей, рекламу і плюс до карми.
До слова, учасники отримували фотографії і пригощання – вечерю на винограднику. Тим не менше, в нас назбиралося 7 фотографів і 30 моделей.
На винниці, серед виноградних шорів, накрили столи і розмістили солом’яні тюки для сидіння. Для вечірки мукачівська родинна сироварня Varoshcheese спеціально розробила плавлений сир, який при нагріванні ставав справжнім фондю!)) Ми розливали сир у маленькі казанки, в яких на Закарпатті подають бограч-гуляш, і вішали їх на кронштейни з гачком, де під низ можна класти запалену свічку. До фондю напекли велику коробку хрустких хлібних паличок зі спеціями. Нарізка сирів, канапе, брускети, шпажки з м’ясом та фруктами були серед інших наїдків на столах.
А до їжі наливали білі й червоні вина від “Шато Паук”. Цікаво, що спочатку вино розливали в скляні графини, а потім – в келихи. Таким чином вино декантувалося, насичувалося киснем і краще розкривало свій аромат і смак, що відзначили всі гості.
До слова, їжу і кейтеринг не замовляли в ресторані – все робили родичі! Родина Пауків велика)))
Модерував подію Федір Шандор, президент Закарпатської туристичної організації.
У результаті вийшла просто чудова вечірка! Самі не очікували, що вийде так атмосферно і яскраво! Відтінки рудого і зелений колір виноградного листя чудово гармоніюють! А вишукані зачіски, красиве вбрання, радісні усмішки і сяючі очі полегшували фотографам роботу!)) Приємно було бачити радість на обличчях власників Шато! Вирішили, що такий захід на винограднику будуть проводити щорічно!
Що в результаті?
На винограднику “Шато Паук” був проведений мистецький захід, який додатково привернув увагу до цього фермерського господарства. 30 рудоволосих учасників отримали гарні фото і гарні враження та ознайомилися із господарством. Фотографи додали до своїх портфоліо чудові яскраві знімки та знайшли нових шанувальників і замовників, відкрили для себе нову фотолокацію та отримали вино в подарунок. А власники одержали досвід і впевненість, що вони в змозі в себе на винниці робити мистецькі, гастрономічні, туристичні заходи.
Невдовзі достигнуть й інші сорти винограду! Тож готуємось до нових вечірок зі збором винограду, чавленням у діжці і фондю з винами серед виноградних лоз.
Макс Адаменко, спеціально для Varosh
Фотографи: Юнчен Ї, Іван Думишинець, Roman Fenix, Василь Гуцал, Микола Вінар, Аркадій Шиншинов, Юрій Сазін
До теми
- Важлива подія: сьогодні 21 родина закарпатських військових отримала сертифікати на житло
- В Ужгороді парамедики врятували дівчинку, у якої зупинилось серце
- В Ужгороді поліцейські України та Польщі вчергове обмінялися досвідом у розслідуванні міжнародних злочинів
- На Закарпатті впродовж трьох тижнів перевірятимуть перевізників
- Порушив ПДР - сплив фальшивий документ: поблизу Ужгорода затримали водія з підробленим посвідченням
- На Тячівщині прокуратура оскаржила можливість внесення застави підозрюваним у замаху на умисне вбивство односельця
- Четверо закарпатців збиралися перепливати Тису, щоб потрапити в Угорщину
- Поліцейські встановили нові обставини смертельної ДТП у Ракошині
- Громадянин Франції намагався перетнути кордон на викраденій автівці
- Гірські рятувальники допомогли двом мандрівникам зі Львова
- До команди амбасадорів проєкту 4.5.0 Recovery Center приєдналася паралімпійська чемпіонка Надія Дьолог
- Моторошна нічна трагедія: на Закарпатті авто переїхало чоловіка, який лежав на дорозі
- На Ужгородщині поліція затримала підозрюваного у переправленні військовозобов’язаних через кордон до Словаччини
- Міжнародний транскордонний проєкт WeCaRe: новий етап екологічної співпраці України, Угорщини та Словаччини
- Ліквідація понад 1500 пожеж і більше сотні врятованих туристів: дснсники Закарпаття підбили піврічні підсумки
- Австрійські благодійники передали техніку і зацікавились досвідом Закарпаття у релокації бізнесу
- Прикордонники на КПП "Вилок" виявили стародруки, які можуть становити культурну та історичну цінність
- У замку "Паланок" студенти Закарпатської академії мистецтв відреставрували історичні меблі
- Офіційно: кількість осіб, які захворіли на гостру кишкову інфекцію та відвідували водоспад Шипіт, зросла до 38
- Травмувався в горах і не міг іти далі: на Закарпатті рятувальники допомогли 12-річному хлопчику
До цієї новини немає коментарів