У закарпатському шато пройшла фотовечірка рудих: як це було (ФОТО)

У закарпатському шато пройшла фотовечірка рудих: як це було (ФОТО)
Один із наших авторів, експерт із туризму Макс Адаменко, написав про направду яскраву подію, руду, в якій він є співорганізатором. Публікуємо його розповідь про організацію, залаштунки і власне вечірку рудоволосих.

 

Так повелося на Закарпатті, що часто сам туризм є дотичним до культурних подій, а також стикається із екологічними питаннями. І ми з колегами брали участь у створенні і розвитку нових туристичних маршрутів, у культурних заходах і реконструкціях, сприяли вирішенню екологічних проблем на туристичних маршрутах, – пише Varosh.

Тож два роки тому була зареєстрована громадська організація КЕТ «Культура Екологія Туризм». ГО КЕТ за ці кілька років вже має тверду позитивну репутацію, хоч і не докладає зусиль із її популяризації. Одним із заходів, що організувала і провела ГО КЕТ, є фотовечірка рудоволосих у закарпатському селі Пістрялово, на виноградниках виноробні “Шато Паук” (Chateau Pauk). 

“Шато Паук” – це фермерське господарство в селі Пістрялово, що займається вирощуванням і реалізацією винограду та виготовленням натуральних виноградних вин. Площа виноградників господарства – 32 га. 

Тут вирощують технічні (винні) сорти винограду: Леанка, Совіньйон Блан, Трамінер Рожевий, Шардоне, Одеський Рожевий, Мерло, Каберне Совіньйон, Сапераві, Біанка. 

gal-124961

gal-124968

gal-124975

gal-124982

gal-124989

gal-124996

gal-124940

gal-124919

gal-124926

gal-124933

gal-124947

gal-124954

До 2011 року займалися лише вирощуванням і реалізацією винограду. До слова, багато приватних виноробів купують у них виноград для виготовлення авторських вин. Із 2011 року в “Шато Паук” почали виготовляти і власні вина. Відтоді Шато бере участь у винних фестивалях Закарпаття, де їх вина отримують заслужені відзнаки і нагороди. Нині “Шато Паук” виготовляє лінійку з 13 власних вин.

У середині вересня на виноградниках Закарпаття починає дозрівати виноград сорту Мерло. І ми з власниками-виноробами вирішили провести мистецьку акцію на виноградниках – фотовечірку. Та не просту, а рудоволосих! 

Як виникла така ідея? Просто замружили очі, уявили собі сонячний теплий вечір на винниці, сонячні промені крізь келих бурштинового духмяного на тлі зеленого листя винограду… і відразу згадали про рудих!))))

Десь за місяць створили у фейсбуці анонс заходу “RedHead Vineyards – фото-вечірка на винограднику Шато Паук” і оголосили реєстрацію бажаючих на фотосесію рудоволосих. 

gal-125053

gal-125060

gal-125067

gal-125074

gal-125081

gal-125095

gal-125102

gal-125109

gal-125088

gal-125004

gal-125011

gal-125018

gal-125025

gal-125032

gal-125039

gal-125046

Спершу охочих було зовсім небагато. Почали переживати. Проте через тиждень вже зареєструвалися понад 180 учасників! Довелося влаштувати фотоконкурс на сторінці у фейсбуці, щоби відібрати 30 учасників із найбільшою кількістю вподобань від читачів. Ой, скажу вам, то немалий шмат роботи!))) 

А потім для переможців потрібно було створити спільноту у вайбері, щоби централізовано повідомляти інформацію і правила. Який день, час, куди їхати власним транспортом, хто може взяти з собою пасажирів, звідки і куди, кому потрібен трансфер із Мукачева, де посадка, що взяти з собою, одяг і дрес-код, підбори чи зручне взуття, чи можна і скільки взяти з собою супроводжуючих… І ще безліч питань!))

Окрема непроста робота була із залученням фотографів! Захід відбувався в суботу – день весіль! Фотографи спочатку погоджувалися, потім вибачалися і відмовлялися. Ми ставилися до такого з розумінням – фотографи за свою участь отримували лише щиру подяку і вино від виноробів, захоплення та емоції від учасниць-моделей, рекламу і плюс до карми. 

До слова, учасники отримували фотографії і пригощання – вечерю на винограднику. Тим не менше, в нас назбиралося 7 фотографів і 30 моделей.

На винниці, серед виноградних шорів, накрили столи і розмістили солом’яні тюки для сидіння. Для вечірки мукачівська родинна сироварня Varoshcheese спеціально розробила плавлений сир, який при нагріванні ставав справжнім фондю!)) Ми розливали сир у маленькі казанки, в яких на Закарпатті подають бограч-гуляш, і вішали їх на кронштейни з гачком, де під низ можна класти запалену свічку. До фондю напекли велику коробку хрустких хлібних паличок зі спеціями. Нарізка сирів, канапе, брускети, шпажки з м’ясом та фруктами були серед інших наїдків на столах. 

Rudi 006

А до їжі наливали білі й червоні вина від “Шато Паук”. Цікаво, що спочатку вино розливали в скляні графини, а потім – в келихи. Таким чином вино декантувалося, насичувалося киснем і краще розкривало свій аромат і смак, що відзначили всі гості. 

До слова, їжу і кейтеринг не замовляли в ресторані – все робили родичі! Родина Пауків велика)))

Модерував подію Федір Шандор, президент Закарпатської туристичної організації. 

У результаті вийшла просто чудова вечірка! Самі не очікували, що вийде так атмосферно і яскраво! Відтінки рудого і зелений колір виноградного листя чудово гармоніюють! А вишукані зачіски, красиве вбрання, радісні усмішки і сяючі очі полегшували фотографам роботу!)) Приємно було бачити радість на обличчях власників Шато! Вирішили, що такий захід на винограднику будуть проводити щорічно!

Що в результаті?

На винограднику “Шато Паук” був проведений мистецький захід, який додатково привернув увагу до цього фермерського господарства. 30 рудоволосих учасників отримали гарні фото і гарні враження та ознайомилися із господарством. Фотографи додали до своїх портфоліо чудові яскраві знімки та знайшли нових шанувальників і замовників, відкрили для себе нову фотолокацію та отримали вино в подарунок. А власники одержали досвід і впевненість, що вони в змозі в себе на винниці робити мистецькі, гастрономічні, туристичні заходи.

Невдовзі достигнуть й інші сорти винограду! Тож готуємось до нових вечірок зі збором винограду, чавленням у діжці і фондю з винами серед виноградних лоз.

Rudi 004

Макс Адаменко, спеціально для Varosh

Фотографи: Юнчен Ї, Іван Думишинець, Roman Fenix, Василь Гуцал, Микола Вінар, Аркадій Шиншинов, Юрій Сазін

 

25 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів