Запобіжний захід обрав суд ужгородцю та киянину за сприяння в переправленні нелегалів за кордон

Запобіжний захід обрав суд ужгородцю та киянину за сприяння в переправленні нелегалів за кордон
Запобіжний захід обрали ужгородцю та киянину, яких підозрюють у незаконному переправлянні іноземців за кордон. Про це 24 вересня розповіла речниця прокуратури Закарпаття Катерина Хижняк.

 

За її словами, 17 вересня на Берегівщині — у селах Гетен та Мужієво — правоохоронці виявили одразу дві групи нелегальних мігрантів, які готувалися до перетину українського кордону в обхід пунктів пропуску.

"Разом із іноземцями виявлено і двох громадян України, яких підозрюють у сприянні в незаконному переправленні кількох осіб через державний кордон. У селі Гетен затримали сімох громадян Афганістану, Бангладеш та Еритреї. Вони розповіли, що ужгородець за гроші мав перевезти їх до прикордонних територій і допомогти перетнути кордон поза пунктами пропуску", — пояснила Катерина Хижняк.

Стосовно місця, куди прямували люди, прокуратурі невідомо, сказала Суспільному Катерина Хижняк. Суд вирішив взяти ужгородця під варту на 60 діб. Він, за словами речниці, також може вийти під заставу, розміром понад 70 тисяч гривень.

Катерина Хижняк також розповіла, що іншому підозрюваному – жителю Києва – суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою із визначенням 119 тис. грн застави.

"Його виявили у с. Мужієво за кермом "BMW X3", у салоні якого перебували четверо громадян Афганістану. Слідством встановлено, що чоловік віз іноземців на Закарпаття з Києва на замовлення іншої особи. З її допомогою у подальшому мігранти сподівалися незаконно потрапити до Німеччини", — розповіла речниця прокуратури.

У кримінальних провадженнях триває слідство.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів