У лебедів-шипунів на озері в Ужгороді підростає потомство (ФОТО, ВІДЕО)

У лебедів-шипунів на озері в Ужгороді підростає потомство (ФОТО, ВІДЕО)
На озері "Кірпічка" в Ужгороді гніздиться пара лебедів-шипунів із шістьма вже дорослими лебедятами.

 

Потомство ужгородських "шипунчиків" помітно підросло. За розмірами пташенята вже наздоганяють батьків, а от окрас оперення юних лебедів ще "дитячого" сіро-бурого кольору.

Разом із лебединим сімейством озеро ділять численні качки із селезнями та лиски. Як живе родина ужгородських шипунів та як підросли пташенята – дивіться на фото та відео ГОЛОСУ КАРПАТ.

Цікаво, що лебідь-шипун, як правило, утворює довічні моногамні пари. Ці птахи вперше гніздяться на третьому або четвертому році життя на суші біля води, в очеретах на дрібних озерах або на затонах великих річок далеко від людського житла.

У сезон гніздування, який починається в березні, самці стають агресивними і захищають свою територію, видаючи шиплячі звуки. Пташенята, що вилупилися важать приблизно 220 г.

Обоє батьків піклуються про своє потомство протягом чотирьох-п'яти місяців (від 120 до 150 днів пташенята стають самостійними). Втім, трапляється, що лебеді опікають пташенят до двох років. Тривалість життя птахів може сягати 28 років.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів